UPDATE WHAT'S NEW

Πάνω από 270,000 δολάρια υπέρ φιλανθρωπικών οργανώσεων στο Γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο


8 Οκτωβρίου 2021

Πάνω από 270,000 δολάρια υπέρ φιλανθρωπικών οργανώσεων στο Γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Λονδίνο

Καλεσμένοι και δωρητές υποστήριξαν ενεργά κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), εδώ και 9 χρόνια στοχεύει στην εύρεση πόρων για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Στο πλαίσιο αυτό, συγκέντρωσε πάνω από 270,000 δολάρια σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Λονδίνο στις 30 Σεπτεμβρίου με σκοπό την άμεση και έμπρακτη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων οι οποίες υποστηρίζουν παιδιά στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, στο φημισμένο Dorchester Hotel, 300 Έλληνες της διασποράς και φιλέλληνες συγκέντρωσαν δωρεές για την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων), έναν από τους ιστορικότερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το ΕΛΙΖΑ, την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πόροι που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις των εισιτηρίων συμπληρώθηκαν από δωρεές που έγιναν από όλον τον κόσμο. 

jenny.gr

Ο Νίκος Σταθόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας του Λονδίνου και η Τατιάνα Μπλάτνικ, Διεθνής Πρέσβειρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, παρουσίασαν την εκδήλωση, η οποία έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός στις Ελληνικές και Κυπριακές κοινότητες της Δυτικής Ευρώπης.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση της κυρίας Μαριάννας Μόσχου, Α’ αντιπροέδρου της ΕΛΕΠΑΠ και της Προέδρου κυρίας Ελένης Σκουτέλη. Παράλληλα, ακολούθησε και η βράβευση της Προέδρου του ΕΛΙΖΑ, κυρίας Μαρίνας Καρέλλα και της Αντιπροέδρου, κυρίας Ιλεάννας Μακρή.

Ο Νίκος Σταθόπουλος, μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και συμπροεδρεύων της οργανωτικής επιτροπής του γκαλά δήλωσε σχετικά: «Ο σκοπός της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Ηellenic Initiative) είναι απλός, εν τούτοις πολύ σημαντικός. Nα προσελκύσει τους Έλληνες ανά τον κόσμο με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας. Αναζωογονώντας την ελληνική οικονομία και προωθώντας την ελληνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Μέχρι σήμερα, έχουμε επενδύσει γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια άμεσα και πάνω από 30 εκατομμύρια έμμεσα για βοήθεια στην Ελλάδα. Η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει πλέον καθιερωθεί ως ο πιο σημαντικός οργανισμός της Διασποράς ανά τον κόσμο».

jenny.gr

Ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης, συμπροεδρεύων της οργανωτικής επιτροπής του γκαλά του Λονδίνου δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που φέραμε κοντά τόσα πολλά μέλη της ελληνικής Διασποράς του Ηνωμένου Βασιλείου γι’ αυτή την εκδήλωση. Η εκδήλωση αυτή δεν εξυπηρετεί μόνο στην εκπλήρωση των στόχων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την υποστήριξη των Ελλήνων στην Ελλάδα, αλλά εξυπηρετεί και στην ενίσχυση των δεσμών της τοπικής μας κοινότητας και του εορτασμού του Ελληνισμού μας». 

Η πριγκίπισσα Τατιάνα, συμπροεδρεύων της οργανωτικής επιτροπής του γκαλά δήλωσε: «Οι δύο τιμώμενοι οργανισμοί, ΕΛΕΠΑΠ και ΕΛΙΖΑ προσφέρουν βοήθεια στα πιο ευάλωτα παιδιά της Ελλάδας. Παρέχουν στήριξη με αγάπη και φροντίδα, ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη αυτών των παιδιών. Τους ευχαριστούμε για τη συνεχή δέσμευσή τους στη βελτίωση της ελληνικής κοινωνίας». 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης και που καταφέραμε και φέτος να είμαστε μαζί με την Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα του Λονδίνου», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, κ. Peter Poulos. 

Το 9ο Γκαλά της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2021 στο Cipriani Wall Street του Manhattan.

Λίγα Λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία:
Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σκοπό να φέρει κοντά τους Έλληνες της Διασποράς και τους Φιλέλληνες προκειμένου να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων τα οποία εστιάζουν στην αντιμετώπιση κρίσεων, και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης. 

Website: thehellenicinitiative.org
Instagram @the_hellenic_initiative
Facebook @thehellenicinitiative 
Twitter @THI_OneGreece
LinkedIn @TheHellenicInitiative
You Tube https://www.youtube.com/user/HellenicInitiative2

#OliMazi #THI #TheHellenicInitiative #GreeksHelpingGreeks

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με την εκπληκτική της ερμηνεία.

Το γκαλά, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, ήταν μία από τις πρώτες εκδηλώσεις με φυσική παρουσία στο Λονδίνο.