UPDATE WHAT'S NEW

H σειρά Xiaomi 12 επαναπροσδιορίζει την υψηλή κατηγορία smartphones


JTeam

29 Μαρτίου 2022

H σειρά Xiaomi 12 επαναπροσδιορίζει την υψηλή κατηγορία smartphones
Οι προηγμένοι αλγόριθμοι Τεχνητής Νοημοσύνης, μαζί με τις λειτουργίες που προσφέρει ο επεξεργαστής napdragon®, προσφέρουν κινηματογραφικές εμπειρίες

Η Xiaomi, ο παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της νέα σειράς Xiaomi 12, η οποία περιλαμβάνει τρεις επαναστατικές συσκευές: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 και Xiaomi 12X.
Σχεδιασμένη για να προσφέρει στους χρήστες σε όλο τον κόσμο ένα υπερσύγχρονο στούντιο βιντεοσκόπησης καθώς και άπλετη ψυχαγωγία, η σειρά Xiaomi 12 κυκλοφορεί με εντυπωσιακές βελτιώσεις στον αλγόριθμο AI της Xiaomi και απόδοση επεξεργαστή επιπέδου ναυαρχίδας, παρέχοντας μια εξελιγμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Jenny.Gr

Κινηματογραφικές λήψεις κάθε στιγμή

Η σειρά Xiaomi 12 επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, ανεξάρτητα από την περίσταση, είτε πρόκειται για δύσκολες συνθήκες φωτισμού είτε για κινούμενα αντικείμενα. Και τα τρία τηλέφωνα διαθέτουν ένα εξελιγμένο σύστημα τριπλής κάμερας για ευέλικτη λήψη φωτογραφιών. Από αυτό ξεχωρίζει η μεγάλη, κύρια ευρυγώνια κάμερα των 50MP, με δυνατότητα καταγραφής σε ποιότητα 8K, η οποία είναι διαθέσιμη στο Xiaomi 12 Pro και το Xiaomi 12.

Το Xiaomi 12 Pro ξεχωρίζει χάρη στο υπερσύγχρονο σύστημα τριπλής κάμερας 50MP, η οποία διαθέτει τον πελώριο αισθητήρα τελευταίας τεχνολογίας IMX707 από τη Sony. Ο αισθητήρας αυτός συλλέγει μεγάλες ποσότητες φωτός και ενισχύει τις προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, με γρηγορότερη εστίαση και βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος. Την ίδια στιγμή, το Xiaomi 12 και το Xiaomi 12X διαθέτουν υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP, μαζί με κάμερα telemacro 5MP, για να κρατάτε στιγμές από τη ζωή σας μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Jenny.Gr
Xiaomi 12


Πέρα από το εντυπωσιακά τους χαρακτηριστικά, τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 χρησιμοποιούν τους αλγόριθμους AI που δημιούργησε η Xiaomi. Αυτές οι καινοτομίες διευκολύνουν τους χρήστες να καταγράφουν κάθε στιγμή με τον τρόπο που θέλουν, ακόμη και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό ή όταν πρόκειται για κινούμενα αντικείμενα. Η λειτουργία Xiaomi ProFocus εντοπίζει και παρακολουθεί «έξυπνα» τα αντικείμενα, εξασφαλίζοντας πως οι φωτογραφίες δεν θα είναι θαμπές και οι λήψεις δεν θα είναι εκτός εστίασης όταν πρόκειται για κινούμενα ή καλυμμένα αντικείμενα. Επίσης, το Ultra Night Video χρησιμοποιεί τους αποκλειστικούς αλγόριθμους της Xiaomi για την εγγραφή βίντεο ακόμη και κάτω από εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατμοσφαιρικές λήψεις είναι πιο καθαρές από ποτέ.

Τέλος, και οι τρεις συσκευές έχουν πρόσβαση στη λειτουργία One-click AI Cinema, η οποία προσφέρει πληθώρα επιλογών στην επεξεργασία των βίντεο, όπως το Parallel World, το Freeze Frame και το Magic Zoom.

Jenny.Gr
Xiaomi 12

Ταχύτητες επεξεργαστή ναυαρχίδας, πρωτόγνωρες επιδόσεις και απόδοση ισχύος


Η εμπειρία ναυαρχίδας απαιτεί και τις αντίστοιχες επιδόσεις. Η σειρά Xiaomi 12 χρησιμοποιεί τους πανίσχυρους επεξεργαστές SnapdragonTM της Qualcomm ® . Συγκεκριμένα, τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon ® 8 Gen 1 – τον πιο προηγμένο επεξεργαστή της Qualcomm για κινητά τηλέφωνα. Κατασκευασμένος με αρχιτεκτονική 4nm, ο επεξεργαστής αυτός ενισχύει τις δυνατότητες rendering του GPU κατά 30% και την απόδοση ισχύος κατά 25%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά 1 . Την ίδια στιγμή, το Xiaomi 12X κυκλοφορεί με τον κορυφαίο Snapdragon ® 870, για μια ευχάριστη καθημερινή χρήση. Οι τρεις συσκευές έρχονται με UFS 3.1 για εντυπωσιακές ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων, καθώς και με LPDDR5 RAM για ταχύτητα μνήμης που φτάνει μέχρι και τα 6,400Mbps.
Τέλος, η σειρά Xiaomi 12 διαθέτει συστήματα ψύξης υψηλής απόδοσης, ενισχυμένη από έναν εξαιρετικά μεγάλο θάλαμο ατμών και πολλαπλά στρώματα γραφίτη για να προσφέρουν κορυφαία ικανότητα ψύξης, για μια ιδανική εμπειρία χρήσης.


Βελτιωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας από κάθε άποψη

Η σειρά Xiaomi 12 όχι απλά επιτρέπει στους χρήστες να κρατήσουν κάθε στιγμή με τρομερή λεπτομέρεια, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να ξαναζήσουν αυτές τις στιγμές με εντυπωσιακή λεπτομέρεια χάρη στην εξαιρετική εμπειρία ψυχαγωγίας που προσφέρει.
Όλες οι συσκευές της σειράς διαθέτουν οθόνες AMOLED Dot Display - που έχουν βαθμολογηθεί με A+ από το DisplayMate - και υποστήριξη TrueColor. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει το ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning® Gorilla® Glass Victus®, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ενώ υποστηρίζει και Dolby Vision®, την κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης που δίνει ζωή στο περιεχόμενό σας με ζωηρά χρώματα και λεπτομέρειες. Η σειρά Xiaomi 12 υποστηρίζει επίσης HDR 10+. Η οθόνη του Xiaomi 12 Pro έχει πάρει πιστοποίηση “Eye Care Display” από το SGS για την καλύτερη φροντίδα των χρηστών αναφορικά με την υγεία των ματιών τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για πολλή ώρα.
Παράλληλα, το Xiaomi 12 Pro επαναπροσδιορίζει τις οθόνες στην υψηλή κατηγορία χάρη στην απίστευτα ομαλή προβολή, περιήγηση και χειρισμό που προσφέρει. Η εξαιρετικά αποδοτική οθόνη WQHD+ 6,73 ιντσών της συσκευής αξιοποιεί το AdaptiveSync Pro για να προσαρμόζει «έξυπνα» τη δυναμική οθόνη LTPO μεταξύ 1Hz και 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο.
Xiaomi 12 και Xiaomi 12X έρχονται με το μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων σε smartphone της Xiaomi μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια χρώματα, χάρη στις οθόνες Full HD+ 6,28 ιντσών. Μάλιστα, χάρη στο AdaptiveSync 120Hz, οι οθόνες των κινητών προσφέρουν εντυπωσιακά υψηλή ευκρίνεια και ζωντάνια, χωρίς τρεμόπαιγμα, για κάθε λεπτομέρεια.

Jenny.Gr
Xiaomi 12 Pro

Καμία κινηματογραφική εμπειρία δεν είναι πραγματικά ολοκληρωμένη χωρίς επαγγελματικό ήχο. Η σειρά Xiaomi 12 διαθέτει SOUND BY Harmon Kardon, ενώ σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Dolby Atmos ® προσφέρει μια εκπληκτική ακουστική εμπειρία για ήχο με πλούσια λεπτομέρεια, σαφήνεια και ρεαλισμό στο αγαπημένο σας περιεχόμενο. Τα τέσσερα ηχεία του Xiaomi 12 Pro, με 2 tweeters και 2 woofers, προσφέρουν καθαρές λεπτομέρειες και καλύπτουν ένα εκπληκτικό εύρος ήχου. Επίσης, τα Xiaomi 12 και Xiaomi 12X προσφέρουν ισορροπημένο στερεοφωνικό ήχο, ιδανικό για καθηλωτικά παιχνίδια ή βίντεο.
Για τη βελτιστοποίηση της βασικής εμπειρίας χρήσης, η σειρά Xiaomi 12 έρχεται με MIUI 13, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερες δυνατότητες για εργασίες στο background, έξυπνη επεξεργασία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μεταξύ των λειτουργιών της εξελιγμένης αυτής εμπειρίας θα βρείτε το αποκλειστικό Liquid Storage της Xiaomi, καθώς και τα Atomized Memory, Focused Algorithms και Smart Balance.


Φόρτιση νέας γενιάς

Για να εξασφαλίσουμε πως η σειρά Xiaomi 12 προσφέρει επαγγελματική κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία ολόκληρη τη μέρα, οι συσκευές διαθέτουν σύστημα γρήγορης φόρτισης και ασφάλειας επόμενου επιπέδου.
Το Xiaomi 12 Pro έρχεται με την τεχνολογία φόρτισης Xiaomi HyperCharge στα 120W. Η μπαταρία χωρητικότητας 4,600mAh, φορτίζει πλήρως σε μόλις 18 λεπτά χάρη στο Boost mode, παρέχοντας ικανότητες φόρτισης επόμενης γενιάς που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χρήστες.
Στα Xiaomi 12 και Xiaomi 12X θα βρείτε μπαταρίες 4,500mAh. Οι δύο συσκευές υποστηρίζουν ταχύτατη ενσύρματη φόρτιση στα 67W, ενώ τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση 50W καθώς και αντίστροφη φόρτιση 10W.
Τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 εκμεταλλεύονται πλήρως το Xiaomi AdaptiveCharge, τον έξυπνο αλγόριθμο φόρτισης που μαθαίνει και προσαρμόζεται στις συνήθειες φόρτισης ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Jenny.Gr

Δυνατότητες ναυαρχίδας και εμβληματικός σχεδιασμός

Αυτά τα φορητά στούντιο τσέπης χωρούν άνετα στην παλάμη του χεριού σας χάρη στον εμβληματικό - και με επίκεντρο τον χρήστη - σχεδιασμό της σειράς Xiaomi 12. Οι λεπτότερες μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας και το στενότερο διάκενο κορυφογραμμής εξοικονομούν πολύτιμο χώρο εντός της συσκευής. Η οθόνη 6.73 ιντσών του Xiaomi 12 Pro περικλείεται σε ένα κομψό πλαίσιο, με εξελιγμένες τρισδιάστατες καμπύλες. Παράλληλα, οι οθόνες των 6.28 ιντσών των Xiaomi 12 και Xiaomi 12X έχουν πλάτος μόλις 69.9mm και τονίζονται από ομαλές καμπύλες για άψογη εφαρμογή 3 . Οι τρεις συσκευές διατίθενται σε γκρι, μωβ και μπλε χρώμα.

Δωρεάν YouTube Premium

Οι χρήστες της σειράς Xiaomi 12 θα λάβουν έως και 3 μήνες δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία YouTube Premium, απολαμβάνοντας πρόσβαση στο καλύτερο περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις, ακόμα και εκτός δικτύου, όπου αυτό είναι εφικτό 4 . Στα προνόμια περιλαμβάνεται και συνδρομή στο YouTube Music Premium με τους χρήστες να λαμβάνουν απεριόριστη και χωρίς διαφημίσεις πρόσβαση σε πάνω από 80 εκατομμύρια επίσημα τραγούδια, καθώς και ζωντανές εκτελέσεις, επανεκδόσεις και διασκευές.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι τιμές και η διαθεσιμότητα των smartphones της Xiaomi στην ελληνική αγορά.

TAGS