UPDATE WHAT'S NEW

Πήγαμε στη Βιέννη με το νέο Xiaomi 12


Μάρθα Κουμπάνη

5 Μαΐου 2022

Πήγαμε στη Βιέννη με το νέο Xiaomi 12
Πήγαμε στη Βιέννη με το νέο Xiaomi 12

«Γεια μας»! Φώναξαν χαρούμενοι και τσούγκρισαν δυνατά τα ποτήρια τους για μία ακόμα φορά. Ο ήχος του γυαλιού που συναντάει γυαλί εξαφανίστηκε υπό τους ήχους της χορευτικής μουσικής και των συζητήσεων στα γύρω τραπέζια με τους ανθοστολισμούς και τα ψηλά σκαμπό που είχαν στηθεί για το party στο παλάτι Hofburg.

Μια παρέα Ελλήνων δημοσιογράφων, marketeers και του Κινέζου country manager της Xiaomi για την χώρα μας, Alexander Zhang, βρεθήκαμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανάκτορα της Bιέννης (όχι δεν πρόκειται για κάποιο κρύο ανέκδοτο από τα late 90s, αλλά για την απόλυτα cool πραγματικότητά μας) να διασκεδάζουμε και να θαυμάζουμε ρομποτικά σκυλιά, καθώς μας επιδείκνυαν όλα τα κόλπα που τους είχαν «διδάξει» οι προγραμματιστές της Xiaomi. Πολύ σωστά, ήμασταν εκεί για να γνωρίσουμε από κοντά, για πρώτη φορά στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τη νέα σειρά Χiaomi 12.

Jenny.Gr

Το ταξίδι μας όμως ξεκινάει πολύ νωρίτερα.

Το σημείο συνάντησης ήταν στο αεροδρόμιο, έξω από την πύλη που θα μας οδηγούσε στο αεροπλάνο για την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Aφού ανταλλάξαμε χειραψίες, τηλέφωνα και social media, επιβιβαστήκαμε, πανέτοιμοι για το ταξίδι μας. Μετά την απογείωση, η πρώτη μας κίνηση ήταν να πάρουμε στα χέρια το νέο smarthone Χiaomi 12 και να φωτογραφίσουμε τους αιθέρες. Κάποιοι άλλωστε είχαμε δώσει μάχη προηγούμενως στο check in για να καθίσουμε στο παράθυρο, από όπου θα μπορούσαμε να θαυμάζουμε τη θέα πάνω από τα σύννεφα και φυσικά να την απαθανατίσουμε με ένα τριπλό σύστημα καμερών επαγγελματικού επιπέδου, που περιλαμβάνει μια κύρια ευρυγώνια κάμερα στα 50MP, με δυνατότητα εγγραφής 8K. To Xiaomi 12 διαθέτει υπερ-ευρυγώνια κάμερα 13MP, μαζί με κάμερα telemacro 5MP.

Jenny.Gr

«Servus Frau Martha»

Για εμένα ήταν η πρώτη φορά στη Βιέννη και δεν έβλεπα την ώρα να φτάσουμε στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε τις διαδρομές στους βασιλικούς κήπους και τους μεγάλους πεζόδρομους. Η Βιέννη του Μότσαρτ και της πριγκίπισσας Σίσσυ ήταν εκεί και μας περίμενε να την εξερευνήσουμε. Όσο για την παρέα, από την αρχή φαινόταν να έχει καλή χημεία κι έτσι τα αστεία και πειράγματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και να δώσουν τον τόνο των επόμενων ημερών.

Jenny.Gr

Άφιξη και check-in στο ξενοδοχείο. Η retro inspired διακόσμηση της reception και του bar με την ξύλινη επένδυση, τις μοντέρνες πινελιές και arty προσθήκες (έχετε δει ποτέ καναπέ-μπριζόλα;) και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό σε προετοίμαζε για την είσοδο στα πολυτελή δωμάτιά του (από αυτά με τα αναπαυτικά στρώματα που δεν θες να αποχωριστείς το πρωί). Να ακόμα μια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες με το νέο Xiaomi 12 και τα απαραίτητα shares στο Instagram με hashtags #xiaomi12series και #vienna!.

Jenny.Gr

To δωμάτιο, φυσικά, δεν απογοήτευε. Ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ η TV με υποδεχόταν με τις λέξεις «Servus Frau Martha».

Ώρα για λίγη χαλάρωση (στο king bed που λέγαμε) και εξερεύνηση των χαρακτηριστικών και λειτουργιών του xiaomi 12, μέχρι την πρώτη μας έξοδο στη νυχτερινή πόλη.
Πιάνοντας το στα χέρια σου, το πρώτο που σε συνεπαίρνει είναι ο λεπτός σχεδιασμός, το κομψό design του, αλλά και το χρώμα του (εγώ είχα την απόχρωση purple, ένα ιριδίζον μωβ που συμπτωματικά ταιριάζει με όλα μου τα looks). To Xiaomi 12 εφαρμόζει τέλεια στο χέρι για να μπορείς ανα πάσα στιγμή να ανοίξεις την κάμερά του. Στη συνέχεια είναι η οθόνη που σε κερδίζει.

Διαθέτει ακόμα οθόνη AMOLED Dot Display και υποστήριξη TrueColor, ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξαναζώ όποτε θέλω τις στιγμές που απαθανάτισα με φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι, σαν να είμαι ακόμη εκεί.

Jenny.Gr

Χρησιμοποιεί το MIUI 13, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η αναβαθμισμένη έκδοση περιλαμβάνει ταχύτερη αποθήκευση, υψηλότερη απόδοση διαδικασιών στο παρασκήνιο, πιο έξυπνη λειτουργία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
H σειρά Xiaomi 12 χρησιμοποιεί εξελιγμένους επεξεργαστές Qualcomm ® Snapdragon. Συγκεκριμένα, το Χiaomi 12 κυκλοφορεί με τον επεξεργαστή Snapdragon ® 8 Gen 1 – τον πιο ανεπτυγμένο επεξεργαστή της Qualcomm για κινητά.

Η πρώτη μέρα θα τελείωνε με δείπνο δίπλα στο ποτάμι, σε ένα εστιατόριο στολισμένο με κατακίτρινα άνθη μανόλιας (που φύτρωναν σε πολλά σημεία της Βιέννης). Για εμένα υπήρξε η καλύτερη αφορμή για να φορέσω το αγαπημένο μου βραδινό φόρεμα.

Jenny.Gr

Το φαγητό ήταν υπέροχο (δύσκολα θα ξεχάσω το επιδόρπιο τιραμισού που μας σέρβιραν στο τέλος) και η παρέα μιλούσε για όλα, απολαμβάνοντας αυστριακές ετικέτες μπίρας και καλό κρασί: Από όλα τα τελευταία τεχνολογικά νέα, σε ιστορίες και αναμνήσεις από προηγούμενα ταξίδια που άφησαν εποχή. Όπως ξέραμε ότι θα γινόταν και με το δικό μας.

Την επομένη, το πρόγραμμα ήταν γεμάτο και ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο ήταν απαραίτητο για μια ημέρα με επισκέψεις σε μουσεία και ανάκτορα, tour στα αξιοθέατα και φυσικά το Χiaomi regional launch event.

Ο καιρός μας τα χάλασε και στο μεγαλύτερο μέρος της βόλτας μας χρειαστήκαμε ομπρέλα, όμως δεν μας πείραζε. Το ψιλόβροχο και το κρύο δεν μας εμπόδισαν από το να περιπλανηθούμε στον ατελείωτο κήπο του Σενμπρουν, του ανακτόρου που έζησε και βασίλεψε η Maria Theresia και στην συνέχεια να περιηγηθούμε στους διαδρόμους και της αμύθητης ομορφιάς και πλούτου αίθουσές του, με τον ροκοκό διάκοσμο, τις χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες σε τοίχους και οροφές, τις σπάνιες ταπισερί που φτιάχνονταν μόνο για τους γαλαζοαίματους.

Διάλειμμα από τις βόλτες στα αξιοθέατα για έναν και μόνο λόγο. Μια γενναία μερίδα αυθεντικού βιεννέζικου schnitzel: Λεπτό, τραγανό και πεντανόστιμο!

«ΧΙΙ»

Jenny.Gr

Ήταν πια η ώρα να ετοιμαστούμε για τον λόγο για τον οποίο βρισκόμασταν εκεί. Την παρουσίαση των Χiaomi 12 Series που θα πραγματοποιούνταν μέσα σε ένα αληθινό παλάτι του 13ου αιώνα. Περνώντας την επιβλητική είσοδο, το παρελθόν συναντούσε το μέλλον. Το σύγχρονο, το ιστορικό. Και στα ballrooms που κάποτε οι βασιλείς και οι δούκες χόρευαν βαλς, δέσποζαν τώρα ορισμένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Τα νέα smartphones Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 και Xiaomi 12X ήταν εκεί. Μπορούσες να τα πάρεις στα χέρια σου και να τα δοκιμάσεις. Αλλά και τα νέα smartwatches της σειράς S1 και ακουστικά Χiaomi. Ακόμα και τα Cyberdogs!

Όλο αυτό το θέαμα σήκωνε βίντεο. Παιχνιδάκι για τις κάμερες του Χiaomi 12 που μπορούν να αποδώσουν εντελώς ρεαλιστικά και καθαρά την εικόνα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Jenny.Gr

«Γεια μας»! Πρέπει να ήταν η έκτη ή έβδομη φορά που τσουγκρίζαμε τα ποτήρια λίγο πριν φύγουμε από το event, όπου άνδρες και γυναίκες από όλη σχεδόν την Ευρώπη έγιναν μια παρέα.

Τελευταία ημέρα, βόλτα με άμαξα, καφεδάκι και shopping. Α, και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες για να μας θυμίζουν αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Jenny.Gr

Η πλατεία του Αγίου Στεφάνου, η πιο κεντρική και πολυσύχναστη της Βιέννης, ήταν γεμάτη από κόσμο εκείνο το πρωί, παρά την παγωνιά που επικρατούσε. Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και οι δρόμοι γεμάτοι ζωή. Ο χαλαρός περίπατος ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες μας έκανε να αισθανθούμε κομμάτι της πόλης. Ήρθε όμως η ώρα να την αποχαιρετήσουμε, με βαριά καρδιά.

Λίγες μέρες μετά, βρίσκομαι στο γραφείο μου, στο σπίτι μου στην Κυψέλη. Κοιτάζω από το παράθυρο και ο καιρός είναι το ίδιο μουντός αν και είναι προχωρημένος Απρίλης. Οι όμορφες αναμνήσεις που μας χάρισε η Xiaomi μέσα από αυτό το μοναδικό ταξίδι περνούν ξανά μπροστά από τα μάτια μου σε fast forward. Είναι όλες εκεί, αποθηκευμένες στην μνήμη του Xiaomi 12. To πιάνω στα χέρια μου, αγγίζω τη λεία επιφάνεια του και το στρέφω προς το φως, όπου αναδεικνύεται το γοητευτικό design και χρώμα του.

Αναρωτιέμαι πότε θα είναι το επόμενο ταξίδι. Ας πιούμε σε αυτό, σκέφτομαι: «Γεια μας»!

Jenny.Gr

TAGS