VIDEO

O Banksy έκανε μια αναπάντεχη εμφάνιση στη Biennale της Βενετίας


The Jennettes

24 Μαΐου 2019

banksy.jpg

O μυστηριώδης Βρετανός καλλιτέχνης Banksy, φαίνεται πως άφησε το αποτύπωμά του σε έναν τοίχο της Βενετίας, ενώ φαίνεται πως έστησε κι έναν πάγκο με έργα τέχνης στη διάσημη πλωτή πόλη της Ιταλίας. Η εικόνα ενός παιδιού μετανάστη που κάνει σήματα σε έκκληση βοήθειας, εμφανίστηκε σε έναν τοίχο πίσω από κάποιο κανάλι της Βενετίας, και το στιλ έμοιαζε ιδιαίτερα με αυτό του Banksy.

Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι το video που δημοσιεύτηκε στο Instagram account του ίδιου του Banksy, και φαίνεται πως δείχνει τον καλλιτέχνη του οποίου την ταυτότητα δε γνωρίζει κανείς, να στήνει έναν παράνομο πάγκο με έργα τέχνης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κρύβοντας το πρόσωπο και γενικώς την εμφάνισή του με καπέλα, ρούχα ή εφημερίδες.

Ο άντρας που βλέπουμε στήνει μια σειρά από 9 ελαιογραφίες, στο στιλ του σπουδαίου βενετσιάνου καλλιτέχνη Canaletto, οι οποίες όταν τοποθετηθούν όλες μαζί, απεικονίζουν ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, περιστοιχισμένο από μικροσκοπικές γόνδολες που πλέουν ανάμεσα στα κανάλια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Setting out my stall at the Venice Biennale. Despite being the largest and most prestigious art event in the world, for some reason I’ve never been invited.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Το έργο, με τίτλο "Venice in Oil" (τίτλος που αναφέρεται αφενός στο λάδι για την ελαιογραφία, κι αφετέρου στο πετρέλαιο), φαίνεται πως έχει σκοπό να τα βάλει με τον μαζικό τουρισμό που απειλεί τη βενετία. Στο τέλος του video, η σιλουέτα του καλλιτέχνη εκδιώχνεται από την αστυνομία της πόλης.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν κάποιος αγόρασε έναν ή όλους τους καμβάδες. Όμως ο Banksy έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram: "Στήνοντας το περίπτερό μου στη Biennale της Βενετίας. Παρά το ότι είναι το μεγαλύτερο event τέχνης, με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο, για κάποιον λόγο δεν έχω προσκληθεί ποτέ".

 

TAGS