VIDEO

Tι σημαίνει εθισμός - Ένα βίντεο που πρέπει να παρακολουθήσουμε με τα παιδιά μας


Εύα Καραμπάτσου

23 Οκτωβρίου 2019

Tι σημαίνει εθισμός - Ένα βίντεο που πρέπει να παρακολουθήσουμε με τα παιδιά μας

Τι σημαίνει εθισμός; Εθισμός στα ναρκωτικά; Εθισμός στη ζάχαρη; Εθισμός στις ηλεκτρονικές συσκευές; Σ' ενα σύντομο video που πρέπει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας, θα καταλάβετε τι θα πει εθισμός και ποιες είναι οι επιπτώσεις της εξάρτησης.

Ο εθισμός είναι μία κατάσταση που προκαλείται όταν ένα άτομο καταναλώνει μία ουσία (π.χ. αλκοόλ, κοκαΐνη, νικοτίνη) ή ασκεί μία δραστηριότητα (π.χ. διαδίκτυο, ηλετρονικές συσκευές, ψώνια) που μπορεί ναι μεν να είναι ευχάριστη, η συνέχιση, όμως, της οποίας, γίνεται ψυχαναγκαστική και παρεμβαίνει σε συνηθισμένες ευθύνες και αρμοδιότητες, όπως, για παράδειγμα, το σχολείο ή η υγεία. Η αντιμετώπιση όλων των ειδών του εθισμού απαιτεί την κατανόηση του πώς αυτός λειτουργεί ψυχολογικά.

Όπως, μάλιστα, έχει γίνει γνωστό, η υπερβολική χρήση του διαδικτύου και τα περιστατικά των παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα «εξάρτησης» στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αυξάνονται όλο και πιο πολύ. Οι γονείς εργάζονται σε πολλές δουλειές και δεν έχουν πολύ χρόνο, οι γονείς μπορεί να είναι άνεργοι και απελπισμένοι και κλείνονται στον εαυτό τους και τέλος οι γονείς μπορεί να είναι κολλημένοι στις δικές τους οθόνες.

Στο παρακάτω video που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας, το μικρό πουλάκι βρίσκει συνεχώς μπροστά του μία "κίτρινη τροφή" και για το πουλάκι αυτή η τροφή είναι το "ναρκωτικό" του.