VIDEO

«Ζώντας με μισό εγκέφαλο» - Το συγκλονιστικό animated βίντεο που μας γεμίζει αισιοδοξία


Εύα Καραμπάτσου

6 Νοεμβρίου 2019

«Ζώντας με μισό εγκέφαλο» - Το συγκλονιστικό animated βίντεο που μας γεμίζει αισιοδοξία

Η 28χρονη Marissa μοιράστηκε σ' ένα συγκινητικό βίντεο πως είναι να ζει κανείς με μισό εγκέφαλο. Και παρά τις πολλές ατέλειές της, προσπαθεί πάντα να είναι θετική και αισιόδοξη. Και αυτό γιατί ξέρει πόσο τυχερή είναι που είναι ζωντανή, παρόλο που έχασε τον μισό της εγκέφαλο. Σήμερα, είναι παντρεμένη με τον άνθρωπο που αγαπά πολύ και είναι μητέρα ενός γιου.

Η Marissa ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό κορίτσι μέχρι την ηλικία των 3, όταν και έπαθε την πρώτη της κρίση επιληψίας. Δυστυχώς, οι επιληπτικές κρίσεις δεν σταμάτησαν, ώσπου έφτασε να παθαίνει επιληπτικές κρίσεις κάθε 5 λεπτά.
Οι γιατροί τη διέγνωσαν με «εγκεφαλίτιδα Rasmussen», μια σπάνια φλεγμονώδη νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει μόνο το μισό του εγκεφάλου. 

Οι γιατροί της έδωσαν όλα τα είδη φαρμάκων για να θεραπευτεί, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Επειδή, όμως, ήταν τόσο νέα, ο εγκέφαλός της εξακολουθούσε να αναπτύσσεται κανονικά. Οπότε παρόλο που είχε μόνο λειτουργικό το αριστερό της ημισφαίριο, ο εγκέφαλός της ήταν σε θέση να προσαρμοστεί και να αναδιοργανωθεί. Μετά την επέμβαση, οι επιληπτικές κρίσεις σταμάτησαν. Στο σχολείο, βέβαια, τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα. Της πήρε χρόνια να μάθει να διαβάζει και να γράφει. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: "Μην ξεχνάτε ποτέ ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία σας μέρα στη γη. Μπορεί να υποστείτε εγκεφαλικό επεισόδιο αύριο και να φύγετε αμέσως. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας κάνοντας παράπονα. Θέλω να πω ότι θα μπορούσα να περάσω όλη μέρα σκεπτόμενη τι δεν μπορώ να κάνω εξαιτίας της βλάβης του εγκεφάλου μου, αλλά αντ 'αυτού, ξοδεύω χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ και που με αγαπούν. Έχω μια απλή αλλά καλή ζωή. Και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα."

Δείτε το βίντεο παρακάτω: