VIDEO

Kaavan: Ο πιο μοναχικός ελέφαντας φεύγει μετά από 35 χρόνια από τον ζωολογικό κήπο και μεταφέρεται σε καλύτερες συνθήκες


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2020

Kaavan: Ο πιο μοναχικός ελέφαντας φεύγει μετά από 35 χρόνια από τον ζωολογικό κήπο και μεταφέρεται σε καλύτερες συνθήκες

Ο Kaavan, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ο πιο μοναχικός ελέφαντας στον κόσμο» από τους υποστηρικτές του, μαραζώνει σε ζωολογικό κήπο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, για πάνω από 35 χρόνια.

Η διάσωση του Kaavan από τις δύσκολες συνθήκες του ζωολογικού κήπου προσέλκυσε την προσοχή ακτιβιστών ζώων σε όλο τον κόσμο αλλά και διασημοτήτων, όπως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cher, που άσκησαν πιέσεις για τη μετεγκατάσταση του. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο ελέφαντας βάσει των εξετάσεων είναι υπέρβαρος, αλλά έχει σημάδια υποσιτισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=h1UxxKcsDhw

Η ανάρρωσή του θα είναι μακροχρόνια, προσθέτοντας ότι ο ελέφαντας παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς, δεδομένου ότι έχασε τη σύντροφό του το 2012, υποφέροντας από μοναξιά. Ο γλυκός Kaavan τελικά θα μπορέσει να εγκαταλείψει τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενείται στο Πακιστάν και να μεταφερθεί σε καλύτερες συνθήκες, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση Four Paws. Ο Kaavan πήρε επιτέλους ιατρική έγκριση για να ταξιδέψει, πιθανότατα στην Καμπότζη, όπου θα βρει συντροφιά και καλύτερες συνθήκες.