VIDEO

"A riveder le stelle": Η Σκάλα του Μιλάνου μάγεψε τους θεατές από την τηλεόραση για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


The Jennettes

9 Δεκεμβρίου 2020

"A riveder le stelle": Η Σκάλα του Μιλάνου μάγεψε τους θεατές από την τηλεόραση για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα εντυπωσιακό θέαμα από μπαλέτο και άριες μεταδόθηκε από την τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, εγκαινιάζοντας τη νέα περίοδο λειτουργίας της Σκάλας του Μιλάνου. Η πανδημία ήταν η αφορμή ώστε να ακυρωθεί η παραδοσιακή παράσταση της διάσημης όπερας της Ιταλίας για τη νέα σεζόν ενώ αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το θέαμα είχε τίτλο "A riveder le stelle", (Για να ξαναδούμε τα αστέρια) σε αναφορά στην τελευταία φράση στην "Κόλαση" του Δάντη Αλιγκέρι, συμβολίζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πως όλα θα φτιάξουν και πως γρήγορα η πανδημία θα αποτελεί έναν κακό και μακρινό εφιάλτη. Όπως δήλωσε ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά ελπίζω να μην επαναληφθεί». 

Η νέα σεζόν ήταν εξίσου καθηλωτική με τις προηγούμενες παρόλο που η ορχήστρα με μάσκες παιάνισε τον εθνικό ύμνο σε μια άδεια αίθουσα. Η Ιταλία έκλεισε τα θέατρά της και τις αίθουσες συναυλιών τον Οκτώβριο για να αναχαιτίσει ένα νέο κύμα της επιδημίας COVID-19 μετά το καλοκαίρι και τα περιοριστικά αυτά μέτρα αναμένεται να ισχύσουν και μετά τα Χριστούγεννα.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr