VIDEO

"Harley Santa Club": «Άγιοι Βασίληδες» έκαναν παρέλαση στους δρόμους του Τόκιο κατά της παιδικής κακοποίησης


The Jennettes

21 Δεκεμβρίου 2020

"Harley Santa Club": «Άγιοι Βασίληδες» έκαναν παρέλαση στους δρόμους του Τόκιο κατά της παιδικής κακοποίησης

Μαζί με την πανδημία αναδύθηκαν πολλά φαινόμενα, όπως η ενδοοικογενειακή βία ή η παιδική κακοποίηση. Εξαιτίας του lockdown, υπολογίζεται πως περισσότερα παιδιά εκτέθηκαν στον κίνδυνο, πέφτοντας πολλές φορές θύματα κακοποίησης και εκτεταμένης βίας. 

 Στα πλαίσια λοιπόν μιας παράδοσης, που λαμβάνει χώρα την περίοδο των Χριστουγέννων κάθε χρόνο στο Τόκιο από το 2008 και ονομάζεται "Harley Santa Club", «Άγιοι Βασίληδες» ξεχύθηκαν στους δρόμους με μηχανές Harley Davidson προκειμένου να εναντιωθούν στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. 

Η φετινή εκδήλωση έχει μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη χρονιά σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, καθώς περισσότερα παιδιά ήταν εκτεθειμένα στην ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση εξαιτίας της πανδημίας που ορίζει τον εγκλεισμό όλων στο σπίτι. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της εκδήλωσης, Takashi Mine, "Είναι πολύ πιθανό τώρα γονείς να ξεσπάνε το υπερβολικό άγχος που νιώθουν πάνω στα παιδιά τους, έχοντας χάσει τις δουλειές τους, επομένως ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπρεπε να κάνουμε αυτήν την παρέλαση".

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα, πως πολλές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης μένουν στην αφάνεια, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δουν το φως της δημοσιότητας εξαιτίας της καραντίνας. Φέτος, αξίζει να σημειωθεί πως στην ιδιαίτερη παρέλαση συμμετείχαν λόγω των συνθηκών, περίπου 100 μοτοσικλετιστές ντυμένοι ως "Άγιοι Βασίληδες" ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν μέρος εκατοντάδες.  

Η ξεχωριστή δράση ωστόσο των μελών δεν σταματά στην παρέλαση καθώς οι "Άγιοι Βασίληδες" σκοπεύουν να επισκεφθούν τέσσερις παιδικούς ξενώνες στο Τόκιο για να προσφέρουν χαμόγελα μέσα από δώρα προς τα παιδιά. Τα μέλη του "Harley Santa Club" διασχίζουν τους δρόμους για τον καλύτερο σκοπό και η δράση τους είναι πιο αναγκαία από ποτέ τα φετινά Χριστούγεννα. 

Δείτε το video με τους μοτοσικλετιστές "Άγιους Βασίληδες":

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

jenny.gr