VIDEO

The Turning Point: Το πρώτο video που είδαμε την Πρωτοχρονιά του 2020, ήταν ο απολογισμός της χρονιάς που έφυγε


The Jennettes

29 Δεκεμβρίου 2020

The Turning Point: Το πρώτο video που είδαμε την Πρωτοχρονιά του 2020, ήταν ο απολογισμός της χρονιάς που έφυγε

Η χρονιά που μας αποχαιρέτησε, σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη της ζωής μας αφού μας πλημμύρισε με αντιφατικά συναισθήματα και μας έκανε να αντιμετωπίσουμε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων των εποχών, αυτή της πανδημίας. Μέσα στο 2020, χρειάστηκε να έρθουμε σε σύγκρουση με τον ίδιο μας τον εαυτό για να αποδεχτούμε τους άγνωστους όρους της νέας κανονικότητας, όπως ήταν το lockdown και η κοινωνική απόσταση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους συνανθρώπους μας.

Ένα video όμως, που ανέβηκε στο YouTube την πρώτη ημέρα του 2020, δείχνει πως το περιβάλλον μάλλον λυτρώθηκε από την αποστασιοποίηση μας από αυτό κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ίσως, πήρε μια ανάσα από την αδιαφορία μας και αυτό είναι ένα από τα ουσιαστικότερα μηνύματα που στέλνει σε κάθε άνθρωπο ο πλανήτης μας σήμερα.

Το παρακάτω animation δείχνει την κλιματική αλλαγή υπό μια διαφορετική οπτική ενώ δημιουργήθηκε από τον Steve Cutts για να δείξει στον κόσμο πως εάν τα ζώα έπαιρναν όλες τις αποφάσεις, μιμούμενα την ανθρώπινη συμπεριφορά, τότε το δικό μας είδος θα βρισκόταν υπό απειλή και εξαφάνιση. Το video παρουσιάζει στην πραγματικότητα ακριβώς αυτό. Πώς θα ήταν η ζωή μας εάν εμείς βιώναμε τις επιπτώσεις των κινήσεων του ζωικού βασιλείου κι εκείνα είχαν τον πλήρη έλεγχο επάνω στη Γη;

Με τίτλο, "The Turning Point", το παρακάτω animation δείχνει έναν πλανήτη που έχει υποστεί μεγάλη φθορά, αποτελώντας αναμφίβολα τροφή για σκέψη μέσα στο 2021.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

TAGS