VIDEO

Anna Pavlova: Η στολή της «θρυλικής» μπαλαρίνας αποκαταστάθηκε από το Μουσείο του Λονδίνου


The Jennettes

3 Απριλίου 2021

Anna Pavlova: Η στολή της «θρυλικής» μπαλαρίνας αποκαταστάθηκε από το Μουσείο του Λονδίνου
Το Μουσείο του Λονδίνου έχει αποκαταστήσει ένα ιστορικό κοστούμι μπαλέτου που φορούσε η Anna Pavlova στο απόγειο της φήμης της και σκοπεύει να το παρουσιάσει μέσα από μια σειρά βίντεο.

Το Μουσείο του Λονδίνου έχει αποκαταστήσει μια ιστορική στολή μπαλέτου που φορούσε η Anna Pavlova στο απόγειο της φήμης της και σκοπεύει να το παρουσιάσει μέσα από μια σειρά βίντεο.

Το μουσείο είπε ότι το αντικείμενο ήταν «ένα πραγματικά απίστευτο κομμάτι» του αρχείου του, καθώς το Dying Swan, χορογραφημένο από τον Mikhail Fokine, θεωρήθηκε «ορόσημο στην ιστορία του μπαλέτου», αφού επηρέασε το μπαλέτο «Λίμνη των Κύκνων», όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Η Pavlova έπαιξε το κομμάτι σε πολλές περιπτώσεις στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 όπου έγινε αγαπημένο με το κοινό του Λονδίνου, ενώ την πανέμορφη στολή φόρεσε για πρώτη φορά το 1907.

Το φόρεμα, το οποίο διαθέτει πολλαπλά τούλινα στρώματα, πούλιες ζελατίνας, φτερά χήνας και ένα κύριο μπούστο από μετάξι, κανονικά δεν εκτίθεται επειδή είναι τόσο λεπτεπίλεπτο.

H Emily Austin, η υπεύθυνη του project του μουσείου, αναφέρει στο βίντεο ότι χρειάστηκαν πάνω από 100 ώρες για την ολοκλήρωσή του, λόγω της πολυπλοκότητας και της παλαιότητας.

 Η Anna Matveyevna Pavlova γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1881, και ήταν μια Ρωσίδα «prima» μπαλαρίνα στις αρχές και τα τέλη του του 19ου αιώνα.

Ήταν βασική καλλιτέχνης του αυτοκρατορικού ρωσικού μπαλέτου και των ρωσικών μπαλέτων του Sergei Diaghilev.

Η Pavlova είναι πιο αναγνωρισμένη για το ρόλο του The Dying Swan, ενώ με τη δική της εταιρεία, έγινε η πρώτη μπαλαρίνα που έκανε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αμερικής, της Ινδίας και της Αυστραλίας.

Η Anna Pavlova, εκτός από έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό που άφησε με τις πουέντ της, κληροδότησε στην παγκόσμια ανθρωπότητα και ένα απολαυστικό γλυκό, το πάβλοβα.

 

Δείτε ακόμη:

Μία μπαλαρίνα στο Βουκουρέστι 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr