VIDEO

«Δεν ξέρω που να πάω»: Το συγκλονιστικό βίντεο με ένα 10χρονο αγόρι που εγκαταλείφθηκε στα σύνορα Η.Π.Α-Μεξικού


The Jennettes

8 Απριλίου 2021

«Δεν ξέρω που να πάω»: Το συγκλονιστικό βίντεο με ένα 10χρονο αγόρι που εγκαταλείφθηκε στα σύνορα Η.Π.Α-Μεξικού
Ένα σπαρακτικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα 10χρονο αγοράκι να κλαίει κοντά στα σύνορα των Η.Π.Α., λέγοντας με απελπισία πως «δεν ξέρει που να πάει».

Ένα σπαρακτικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα 10χρονο αγοράκι να κλαίει κοντά στα σύνορα των Η.Π.Α., λέγοντας με απελπισία πως «δεν ξέρει που να πάει».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Προστασία των Συνόρων και Τελωνείων (CBP) δείχνει το νεαρό αγόρι να ζητά βοήθεια από έναν αξιωματικό, αφού το παιδί προφανώς εγκαταλείφθηκε στο Texas από μια ομάδα μεταναστών με τους οποίους ταξίδευε.

Εκπρόσωπος Τύπου για την CBP δήλωσε την Τετάρτη ότι ένας πράκτορας περιπολίας στα σύνορα του Rio Grande βρήκε το 10χρονο αγόρι την περασμένη Πέμπτη κοντά στη La Gruilla - όχι μακριά από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

«Σκηνές όπως αυτές είναι πολύ συχνές, καθώς οι λαθρέμποροι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα παιδιά σε ερημικές περιοχές, με μηδενικό σεβασμό για την ευημερία τους», δήλωσε εκπρόσωπος της CBP.

Το τμήμα είπε ότι το αγόρι από τη Nicaragua ήταν πολύ αγχωμένο και έκλαιγε, αφού όταν ξύπνησε το πρωί συνειδητοποίησε ότι έμεινε πίσω.

Το στιγμιότυπο δείχνει το παιδί μόνο στη μέση του δρόμου πριν ένας αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας σταματήσει το όχημά του. Το αγόρι είπε στον αξιωματικό ότι έψαχνε βοήθεια επειδή εγκαταλείφθηκε.

«Άρχισα να ψάχνω γιατί δεν ήξερα πού να πάω και μπορεί να με ληστέψουν ή να με απαγάγουν», είπε φανερά τρομοκρατημένο.

Ο πράκτορας πήρε το αγόρι σε μια εγκατάσταση συνοριακής περιπολίας, όπου τράφηκε και εξετάστηκε ιατρικά. Θα μεταφερθεί στην επιμέλεια του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), του Γραφείου Επανεγκατάστασης Προσφύγων. Το HHS αναλαμβάνει τη μακροχρόνια φροντίδα των περισσότερων ασυνόδευτων παιδιών.

Αυτό το τελευταίο βίντεο έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου κυκλοφόρησε η CBP, πλάνα από φερόμενους λαθρεμπόρους που ρίχνουν δύο νεαρά κορίτσια από το Εcuador από την κορυφή ενός φράγματος στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Το βίντεο δείχνει ότι ο φερόμενος λαθρέμπορος και ένα άλλο άτομο φεύγουν και εγκαταλείπουν τα κορίτσια, ηλικίας 3 και 5 ετών, στη βόρεια πλευρά της διεθνούς οριακής γραμμής.

Ένας αξιωματούχος της Border Patrol είπε σε έναν τοπικό σταθμό στο El Paso ότι εργάζονται για να φέρουν κοντά ξανά τα κορίτσια με τη μητέρα τους στις ΗΠΑ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους μόνα στα σύνορα, ελπίζοντας ότι τελικά αυτά θα καταλήξουν με συγγενείς τους που ζουν στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ήρθαν αντιμέτωποι με σχεδόν 19.000 ασυνόδευτα παιδιά κατά μήκος των νότιων συνόρων τον Μάρτιο, αριθμός ρεκόρ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο «υπερπληθυσμός» έχει δημιουργήσει μη ασφαλείς συνθήκες για χιλιάδες ανήλικους υπό κράτηση, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Joe Biden πασχίζει να βρει χώρους για τη φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών και εφήβων που περνούν καθημερινά τα σύνορα.

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr