VIDEO

Plus-size μπαλαρίνα «σπάει» όλα τα στερεότυπα ομορφιάς με τον χορό της


Εύα Κονδύλη

5 Απριλίου 2021

Plus-size μπαλαρίνα «σπάει» όλα τα στερεότυπα ομορφιάς με τον χορό της
Μετά από το bullying που υπέστη που σχεδόν την έκανε να σταματήσει να χορεύει, η Lizzie Howell έγινε viral όταν δημοσίευσε ένα βίντεο με τον χορό της, καταπατώντας κάθε στερεότυπο ομορφιάς και αναδεικνύοντας την δύναμη και μοναδικότητά της.

Μετά από το bullying που υπέστη, το οποίο σχεδόν την έκανε να σταματήσει να χορεύει, η Lizzy Howell έγινε viral όταν δημοσίευσε ένα βίντεο με τον χορό της, καταπατώντας κάθε στερεότυπο ομορφιάς και αναδεικνύοντας την δύναμη και μοναδικότητά της.

Η Lizzy Howell έχει μια ιστορία να διηγηθεί.

Όταν ήταν μικρή, έπεσε θύμα εκφοβισμού, τόσο από άλλα παιδιά, όσο και από μια δασκάλα χορού, η οποία της είπε πως αν ήθελε να συνεχίσει το μπαλέτο θα έπρεπε να χάσει κιλά.

Είναι μια plus size χορεύτρια που έγινε διάσημη αφού μοιράστηκε ένα βίντεο με τον εαυτό της στα 15 της, να πετυχαίνει πολλά fouettès, ένα είδος πιρουέτας. Στριφογυρίζει με ηρεμία και χάρη, και με κάθε περιστροφή αποδεικνύει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει κανέναν ρόλο για να γίνει κάποιος εκπληκτικός χορευτής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzy Howell (@lizzy.dances)

Από τότε ο λογαριασμός της στο Instagram έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 ακόλουθους, κέρδισε μια συμμετοχή στη Eurovision 2019 με τη Γαλλία ως χορεύτρια, ενώ η ιστορία της έχει συμπεριληφθεί στο Teen Vogue, στο People και στο Today.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν σκέφτονται μια μπαλαρίνα, τους έρχεται στο μυαλό μια ψηλή και πολύ λεπτή γυναίκα. Αλλά η Lizzy αμφισβητεί τις αντιλήψεις των ανθρώπων για τα στερεότυπα της ομορφιάς και της επιτυχίας στον κόσμο του χορού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzy Howell (@lizzy.dances)

«Υπήρξαν μερικοί άνθρωποι που μου είπαν να επιλέξω διαφορετική πορεία σταδιοδρομίας και έχω σκεφτεί να σταματήσω πολλές φορές. Τότε έπρεπε να σκεφτώ, πρέπει να αφήσω αυτούς τους ανθρώπους να με σταματήσουν από το να κάνω αυτό που αγαπώ;»: είπε η Lizzy.

«Λατρεύω να εκφράζομαι με τον χορό. Ο χορός ήταν πάντα μια συναισθηματική διέξοδος για μένα, και σχεδόν πάντα νιώθω καλύτερα μετά από ένα μάθημα. Το πιο δύσκολο κομμάτι του είναι να νιώθω ότι ταιριάζω», είπε στο Informa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzy Howell (@lizzy.dances)

Η Lizzy ελπίζει πως θα καταφέρει να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές να κυνηγήσουν αυτό που αγαπάνε, να μην αφήνουν τα κακόβουλα σχόλια να τους επηρεάζουν και το κυριότερο, να μάθουν να αγαπάνε το σώμα και τον εαυτό τους. «Το "τέλειο σώμα ενός χορευτή" είναι μια κοινωνική κατασκευή. Κάθε σώμα που χορεύει είναι ένας χορευτής».

Δείτε την ιστορία της Lizzy:

Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr