VIDEO

Ημέρα Γης: To ελπιδοφόρο βίντεο της Google μας προτρέπει να φυτέψουμε σπόρους για ένα καλύτερο μέλλον


The Jennettes

22 Απριλίου 2021

Ημέρα Γης: To ελπιδοφόρο βίντεο της Google μας προτρέπει να φυτέψουμε σπόρους για ένα καλύτερο μέλλον
Το φετινό ετήσιο Earth Day Doodle στην προσπάθεια του να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον προστασία του πλανήτη, επισημαίνει πώς όλοι μπορούν να φυτέψουν το σπόρο για ένα λαμπρό μέλλον!

Το φετινό ετήσιο Earth Day Doodle στην προσπάθεια του να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη, επισημαίνει πως όλοι μπορούν να φυτέψουν τον σπόρο για ένα λαμπρό μέλλον!

Με αφορμή την Ημέρα της Γης σήμερα, η Google δημοσίευσε ένα doodle στην αρχική του σελίδα, με μια γυναίκα που διαβάζει ένα βιβλίο κάτω από ένα μεγάλο δέντρο, ενώ η κόρη της μεταφέρει ένα δενδρύλλιο. 

Το βίντεο δείχνει τους ανθρώπους να διδάσκουν τους νέους τους να φυτεύουν δέντρα, ένα μάθημα που μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη.

«Ο πλανήτης που αποκαλούμε σπίτι, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ζωή και να εμπνέει θαυμασμό. Το περιβάλλον μας εργάζεται σκληρά για να μας συντηρήσει, κάτι που μας ζητά να του επιστρέψουμε την χάρη», έγραψε η Google.

«Το σημερινό βίντεο doodle δείχνει μια ποικιλία δέντρων που φυτεύονται σε φυσικούς βιότοπους. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη Γη μας υγιή για τις μελλοντικές γενιές».

«Αυτή την Ημέρα της Γης - και καθημερινά - ενθαρρύνουμε όλους να βρουν μια μικρή πράξη που μπορούν να κάνουν για να αποκαταστήσουν τη Γη μας. Είναι υποχρεωμένο να ριζώσει και να ανθίσει σε κάτι όμορφο», πρόσθεσε η εταιρεία.

Μόνο το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge που χρησιμοποίησε χάρτες με βάση τον Κόκκινο Κατάλογο του IUCN, επιβεβαιώνει πως η ανθρώπινη δραστηριότητα φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα ανεπηρέαστο στον πλανήτη.

Σύμφωνα με αυτήν το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Αυτά τα μικρά κομμάτια της άγριας ζωής που δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον άνθρωπο, βρίσκονται κυρίως σε τμήματα των τροπικών δασών του Αμαζονίου και του Κονγκό, στα δάση της Ανατολικής Σιβηρίας και του Βόρειου Καναδά, καθώς επίσης και στη Σαχάρα, ενώ στην έρευνα δεν έχει υπολογιστεί η περιοχή της Ανταρκτικής.

Ωστόσο, οι επιστήμονες της νέας αυτής μελέτης υποστηρίζουν ότι αυτές οι περιοχές μπορεί να φαίνονται ανέπαφες από ψηλά, αλλά, στο έδαφος, λείπουν ζωτικά είδη, όπως ελέφαντες και λύκοι.

«Είναι αρκετά τρομακτικό, γιατί δείχνει πόσο λίγα είναι τα μοναδικά μέρη, τα οποία έχουν πραγματικά λειτουργικά και πλήρως ανέπαφα οικοσυστήματα», σημείωσε ο ο Δρ. Andrew Plumptre, επικεφαλής της μελέτης, από το Key Biodiversity Areas Secretariat του Cambridge.

Είναι γεγονός ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή κρίση της βιοποικιλότητας, με πολλούς πληθυσμούς άγριων ζώων να βρίσκονται στο φάσμα της εξαφάνισης, κυρίως λόγω της καταστροφής των οικοτόπων για καλλιέργεια και οικοδόμηση.

Μερικοί επιστήμονες μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια έκτη μαζική εξαφάνιση της ζωής στη Γη, με σοβαρές συνέπειες για τα τρόφιμα, το καθαρό νερό και τον αέρα, από τα οποία εξαρτάται η ανθρωπότητα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Google

Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr