VIDEO

Το ζευγάρι που φροντίζει τα παιδιά που δεν θέλει κανείς


The Jennettes

1 Ιουνίου 2021

Το ζευγάρι που φροντίζει τα παιδιά που δεν θέλει κανείς
Η Cori Salchert γνωρίζει ότι τα παιδιά που φροντίζει και υιοθετεί έχουν ελάχιστες ή μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης. Πιστεύει όμως ότι κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια και αγάπη σε αυτήν τη γη, ακόμα κι αν είναι για λίγο.

Η Cori Salchert γνωρίζει ότι τα παιδιά που φροντίζει και υιοθετεί έχουν ελάχιστες ή μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης. Πιστεύει όμως ότι κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια και αγάπη σε αυτήν τη γη, ακόμα κι αν είναι για λίγο.

Όταν η Cori Salchert αναγκάστηκε να τερματίσει την καριέρα της ως νοσοκόμα, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας με αυτοάνοσες ασθένειες, ένιωσε χαμένη. «Ένιωσα ότι η ταυτότητά μου είχε χαθεί καθώς και η δουλειά μου», λέει.

Τότε η Cori βρήκε έναν νέο σκοπό - με τη μορφή ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 2 εβδομάδων.

Γεννημένη με ένα μόνο εγκεφαλικό στέλεχος, το μωρό, η Emmalynn, δεν είχε πολύ καιρό να ζήσει. Οι γονείς της δεν μπορούσαν να την φροντίσουν. Αλλά δεν χρειάστηκε να είναι σε μονάδα Μ.Ε.Θ., παρά μόνο χρειαζόταν ένα σπίτι και μια οικογένεια.

Η Cori τής το έδωσε αυτό. Με τον σύζυγό της, τον Mark, και τα οκτώ βιολογικά παιδιά τους - ηλικίας 10 έως 23 ετών, πέντε από τα οποία ζούσαν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή - πήρε την Emmalynn στην κατοικία τους στο Sheboygan, Wisconsin. Η Cori δεν μπορούσε να την σώσει, αλλά μπορούσε να την κρατήσει, να την αγγίξει, να τη φροντίσει και να την αγαπήσει.

Η Emmalynn έζησε 50 ημέρες, οι περισσότερες από τις οποίες πέρασαν στο σπίτι των Salchert και στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή, μετακομίζοντας στο σπίτι της στον παράδεισο.

Από τότε η Cori βρήκε τον σκοπό της ζωής της- έναν που έκανε χρήση της επαγγελματικής της εμπειρίας και που μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί στο σπίτι, παρά τους φυσικούς της περιορισμούς.    

Οι Salcherts έχουν άδεια για ανάδοχους γονείς με ειδικότητα: Παίρνουν παιδιά με ασθένειες σε τερματικό στάδιο. Τα παιδιά των οποίων η ζωή, συχνότερα, θα μετρηθεί σε εβδομάδες, μήνες ή λίγα χρόνια στην καλύτερη περίπτωση.

«Υπάρχουν μωρά που πεθαίνουν χωρίς όνομα, που κανείς δεν πηγαίνει στην κηδεία τους, που δεν λείπουν σε κανέναν και δεν έχει αγαπήσει κανένας. Για μένα απλά δεν είναι επιλογή αυτό», λέει.

Οι Salcherts έχουν ανοίξει τις καρδιές και το σπίτι τους σε εννέα θετά παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τον Charlie, τον οποίο υιοθέτησαν την εποχή που γυρίστηκε το βίντεο για τη ζωή τους. Στην αρχή πίστεψαν ότι δεν θα ζήσει μετά την ηλικία των 3 ετών, ο Charlie όμως μπορεί να επιζήσει μέχρι και τα πρώτα χρόνια της εφηβείας.   

«Πλέον έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής κατά δύο χρόνια. Του τραγουδάμε τραγούδια, τον παίρνουμε αγκαλιά και χορεύουμε, τον ταΐζουμε, του απλώνουμε κρέμα. Δεν είναι όλα ωραία ή άσχημα, δεν είναι όλα ευχάριστα ή τρομακτικά, είναι όλα αυτά μαζί. Δεν μπορώ να κάνω τη διαφορά για εκατοντάδες μωρά, μόνο να μπω στη ζωή λίγων από αυτά και να κάνω τη διαφορά, εκεί βρίσκω τον σκοπό μου. Υπάρχουν δάκρυα και θλίψη, αλλά πολύ περισσότερη χαρά και ελπίδα».

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr