VIDEO

WeThe15: Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες έχει 100% χιούμορ και 0% οίκτο και αυτό το βίντεο το αποδεικνύει


The Jennettes

25 Αυγούστου 2021

WeThe15: Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες έχει 100% χιούμορ και 0% οίκτο και αυτό το βίντεο το αποδεικνύει

Η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία πολλές φορές δεν προβάλλεται ή συχνά παρερμηνεύεται, μένει στο περιθώριο και καταλήγει σε οίκτο, κάτι το οποίο δεν έχει κανείς ανάγκη.

Τα μοναδικά άτομα που μπορούν να παραθέσουν με την πιο ειλικρινή ματιά τη ρουτίνα τους δεν είναι άλλα από τα ίδια. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή και ο Διεθνής Σύνδεσμος Ατόμων με Αναπηρία όταν δημιούργησαν την εξαιρετική καμπάνια WeThe15. Το video που δημιουργήθηκε για να προβληθεί στην έναρξη των Παραολυμπιακών στο Τόκιο στις 24 Αυγούστου, προσεγγίζει με χιουμοριστικό τρόπο την κανονική ζωή των ατόμων με αναπηρία. 

IPC: WeThe15 from Sam Pilling on Vimeo.

Σε παραγωγή του Sam Pilling των Pulse Films, το video παρουσιάζει άτομα με αναπηρία, τον τρόπο που ζουν καθημερινά συντροφιά με προκαταλήψεις και στερεότυπα που αντιμετωπίζουν αρκετές φορές σε καθημερινή βάση. Στόχος της δράσης είναι μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία με περισσότερη προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς για τα άτομα που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας και αποτελούν δυστυχώς την πιο περιθωριοποιημένη ομάδα σήμερα, αποτελώντας το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Δείτε ακόμη: 18 αθλητές ποζάρουν για καλό σκοπό