image
pexels
EVERYDAY LIFE

Οι 5 συνήθειες που πρέπει να «κόψεις» για να γίνεις επιτυχημένος


Γιατί αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα
Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Αυγούστου 2023

Το να αντιγράφεις τις συνήθειες των εκατομμυριούχων, δεν πρόκειται να σε κάνει εκατομμυριούχο μέσα σε ένα βράδυ. Η επιτυχία δεν έρχεται μέσα σε ένα βράδυ και είναι ένα συνονθύλευμα από πολλά και διάφορα πράγματα, όπως το να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου οι οποίες θα είναι μακροχρόνιες.

Αυτές οι αλλαγές δεν χρειάζεται να είναι θετικές, δηλαδή δεν χρειάζεται να προσθέσεις μερικές καλές συνήθειες μέσα στην ημέρα σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τις αρνητικές. Όλοι έχουμε κάποιες και στην παρακάτω λίστα θα διαβάσεις τις πιο «επικίνδυνες». Ας δούμε λοιπόν τις 5 συνήθειες που σταματούν την επιτυχία σου!

image

Από ψυχολογικής μεριάς το να είσαι πολύ καλός, μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα στην προσωπική σου ζωή. Κρατάς πολλά πράγματα μέσα σου για να μην δημιουργήσεις διαμάχες, με αποτέλεσμα να σου γυρνάει όλο αυτό μπούμερανγκ. Άγχος, εθισμοί και κατάθλιψη είναι μερικά από αυτά τα αποτέλεσματα. Επίσης πολλοί εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου.

image

Ναι, σε κανέναν δεν αρέσει να εκτίθεται και να βγαίνει από το comfort zone του. Αλλά στο ταξίδι για την κατάκτηση της επιτυχίας μερικές φορές είναι αναγαίό να βγούμε λίγο και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Το να βγάζουν τον εαυτό σου εκεί έξω είναι μια από τις βασικές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων.

image
pexels

Δεν είναι μόνο ο εαυτός σου, αλλά και το περιβάλλον σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα περιβάλλον με ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες σαν και εσένα ή είναι ήδη σε ένα πολύ καλύτερο σημείο στην καριέρα τους, ώστε να θελήσεις να τους μοιάσεις.

image
pexels

Δεν μπορεί να ειπωθεί πιο απλά. Η τεμπελιά σκοτώνει την παραγωγικότητα. Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που κέρδισαν το λαχείο και έκαναν περιουσία, τότε πρέπει να την ιδρώσεις την φανέλα. Δεν χρειάζεται να δουλεύεις μόνο και να μην κάνεις τίποτε άλλο, αλλά μια ισορροπημένη ζωή φέρνει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

image
pexels

Μπορεί να ακούγεται σαν συμβουλή για να χάσεις κιλά, αλλά δεν είναι. Το να τρως υγιεινά βοηθάει το σώμα και το μυαλό σου στο να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Αρκετά μικρά γεύματα την ημέρα και πολύ νερό. Φυσικά και θα πιεις ένα ποτό το βράδυ να τσιλάρεις, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις ντέφι.