WELL BEING

Γιατί μπορεί να πάρετε βάρος ακόμα και όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Ιανουαρίου 2022

Γιατί μπορεί να πάρετε βάρος ακόμα και όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή
unsplash
Μπορεί να μην σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ωστόσο υπάρχει περίπτωση να παίρνετε κιλά ακόμα και εάν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτή η ακούσια αύξηση βάρους μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη ύπνου, το αίσθημα άγχους για παρατεταμένες περιόδους ή μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Ωστόσο, εάν κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει και έχετε υιοθετήσει μια υγιεινή διατροφή που αποτελείται από ολόκληρα τρόφιμα, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξετε συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση του μεγέθους της μερίδας σας, για να αποτρέψετε την κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων. Πολλές τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι ακόμα πυκνές σε θερμίδες και μπορεί να τις υπερκαταναλώνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, όπως η ακούσια αύξηση βάρους εάν δεν καταναλωθούν με μέτρο.

Ο έλεγχος των μερίδων έχει σημασία

Μπορεί να σας εκπλήσσει, όμως ο έλεγχος της μερίδας είναι βασικός παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ακόμα και όταν το φαγητό που τρώτε θεωρείται υγιεινό.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι εάν ένα τρόφιμο θεωρείται «υγιεινό», μπορείτε να φάτε όσο θέλετε. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Τροφές όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, τα βούτυρο ξηρών καρπών, το χούμους κ.λπ. είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αλλά εξακολουθούν να παρέχουν θερμίδες και επομένως καλό είναι να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας σας.

Εν κατακλείδι εστιάζοντας στη λήψη μιας ποικιλίας τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τηρώντας τα υγιή μεγέθη μερίδων και έχοντας επίγνωση της πρόσληψης θερμίδων, μπορείτε να έχετε καλύτερες πιθανότητες να αποφύγετε την ακούσια αύξηση βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.