WELL BEING

Έρευνα αποδεικνύει τη σημαντικότητα να έχεις αδερφή: Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και βοηθά στην ψυχική υγεία


JTeam

16 Οκτωβρίου 2024

Έρευνα αποδεικνύει τη σημαντικότητα να έχεις αδερφή: Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και βοηθά στην ψυχική υγεία
Unsplash
Τελικά, το να έχει αδερφή έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου, όπως αποδείχθηκε επιστημονικά

Αν έχεις αδερφή ή αδερφό ή και τα δύο, γνωρίζεις ήδη πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή τους στη ζωή μας. Αποτελούν ένα κομμάτι του εαυτού σου, είναι σύμμαχοί σου και μαζί συνθέτετε την καλύτερη ομάδα. Τα αδέρφια μας είναι οι πιο κοντινοί άνθρωποί μας, τα αγαπάμε και μας αγαπούν ανιδιοτελώς και βρίσκονται στο πλευρό μας στις χαρές και τις λύπες μας χωρίς να έχουν δεύτερες σκέψεις. Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Psychology, υποστηρίζει πως το να έχεις αδέρφια και ειδικά αδερφή μπορεί να ωφελήσει με πλείστους τρόπους την ψυχική υγεία σου, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αγάπη για τον εαυτό. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσαν πως οι αδερφές προστατεύουν τα αδέρφια τους από το αίσθημα της μοναξιάς, της ενοχής, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τον φόβο.

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα από 395 οικογένειες, αναφέροντας πως οι αδερφές καλλιεργούν καλύτερες κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, γεγονός που συμβάλλει στη συνολική ευημερία. Η αδερφή σου έχει θετική επιρροή επάνω σου και σε αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο, αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από εσένα. Άλλωστε, στην ενήλικη ζωή η υποστήριξη είναι αμοιβαία.

Παράλληλα, ο χρόνος που περνάς με την αδερφή σου έχει ως αποτέλεσμα την ψυχολογική ωρίμανση, την απομάκρυνση τοξικών σκέψεων και την υιοθέτηση απόψεων που σε εξελίσσουν. Η αδερφή μας μάς βοηθάει στη λογική αντιμετώπιση των πραγμάτων και στον περιορισμό του συναισθήματος σε κρίσιμες στιγμές.

Jenny.Gr
Unsplash

Αν, λοιπόν, δεν το γνωρίζεις ήδη, η αδερφή σου είναι ένα δώρο για τη ζωή σου, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.