WELL BEING FITNESS

Γυμναστείτε στο ελλειπτικό


31 Μαρτίου 2013

Tips για να κάνετε σωστά την άσκηση και να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Το ελλειπτικό είναι ένα πολύ καλό όργανο γυμναστικής με το οποίο καίτε θερμίδες και γυμνάζετε κυρίως την κάτω περιοχή του σώματός σας. Είναι αρκετά κουραστικό και απαιτεί καλογυμνασμένους μύες. Μερικές συμβουλές για να γυμναστείτε σωστά με το ελλειπτικό είναι οι εξής:

Απαιτεί γρήγορο ρυθμό: Είναι λάθος να ιδρώνετε και να κουράζεστε κάνοντας ελλειπτικό σε αργό ρυθμό. Το συγκεκριμένο όργανο απαιτεί γρήγορες κινήσεις για τέλειο αποτέλεσμα. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για το ζέσταμα στην αρχή και τη χαλάρωση στο τέλος.

Συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα: Οποιαδήποτε αερόβια άσκηση απαιτεί διαλείμματα. Μην περνάτε λοιπόν 30 λεπτά συνεχόμενα πάνω στο ελλειπτικό, επιλέξτε μικρότερα χρονικά διαστήματα και προσθέστε ενδιάμεσα άλλες ασκήσεις.

Ενεργοποιήστε την αντίσταση: Αυτό το “μαγικό” κουμπάκι γυμνάζει ακόμα καλύτερα τους μύες σας. Βέβαια μην εξαντλήσετε τον εαυτό σας, 3 με 4 λεπτά είναι αρκετά.

Χρησιμοποιήστε τις λαβές: Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζετε και τα χέρια σας και τους κοιλιακούς σας. Επίσης μοιράζετε την άσκηση σε όλα τα μέρη του σώματός σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.