WELL BEING FITNESS

Προπονηθείτε στο κρύο με ασφάλεια...


3 Ιανουαρίου 2015

Ναι, ο χειμώνας είναι προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει (από στατιστική άποψη) ό,τι θα αρχίσουν οι δικαιολογίες, για να μην ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά, πριν αποφασίσετε να μείνετε κλεισμένοι στο γυμναστήριο για τους επόμενους τέσσερις μήνες –ή και ακόμα πιο πολύ, πρέπει να μάθετε ό,τι με την κατάλληλη προετοιμασία, μπορείτε να ασκηθείτε άνετα έξω στο κρύο. Εδώ, έχουμε μερικές συμβουλές για μια πετυχημένη και ασφαλή προπόνηση στο κρύο.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μέρος του σώματος, για να κρατήσετε ζεστό στο κρύο; Τα άκρα σας!  Φροντίστε λοιπόν, πριν βγείτε έξω να προπονηθείτε, να βάλετε έναν σκούφο, που δεν θα αφήσει τίποτα εκτεθειμένο! Επίσης, για να προστατέψετε τα χέρια σας, φορέστε ένα ζευγάρι ελαφριά γάντια, τα οποία θα τα κρατήσουν προστατευμένα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όμως, μην ξεχάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας! Τα περισσότερα παπούτσια για τρέξιμο δεν θα σας κρατήσουν ζεστούς, άρα καλό είναι να επιλέξετε μια παχύτερη και υψηλότερη κάλτσα.

Επίσης, πριν αρχίσετε την προπόνηση σας, κάντε μια δυναμική προθέρμανση σε εσωτερικό χώρο, έτσι ώστε, οι μύες σας να είναι ζεστοί πριν βγουν έξω στο κρύο. Δοκιμάστε να κάνετε άλματα, πους απς, ή γρήγορο περπάτημα, και αφού έχετε ζεστάνει τους μύες σας, μπορείτε να ασκηθείτε στο κρύο, χωρίς να φοβάστε για τυχόν μυϊκούς τραυματισμούς. Επιπλέον, σκεφτείτε την περίπτωση να αρχίσετε την προπόνηση μαζί με έναν φίλο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας, καθώς είναι πιο δύσκολο να ακυρώσετε την προπόνηση, αν γνωρίζετε ό,τι κάποιος σας περιμένει. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ο,τι τον χειμώνα σκοτεινιάζει πιο νωρίς, άρα καλό είναι να βρείτε μια καλά φωτισμένη διαδρομή, ώστε να είστε ασφαλείς. Εάν η διαδρομή που έχετε επιλέξει είναι καινούρια, τότε στην αρχή να επιβραδύνετε το ρυθμό που περπατάτε και να εξοικειωθείτε με τον δρόμο, διότι μπορεί να υπάρχουν λακκούβες. Τέλος, αν έχετε συνηθίσει να ασκήστε τις πρωινές ώρες, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις προπονήσεις για το μεσημέρι, δεδομένου ο,τι ο αέρας είναι η θερμότερος και ο ήλιος λάμπει λίγο περισσότερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.