WELL BEING FITNESS

4+1 είδη χορού για να χάσετε βάρος


8 Ιουνίου 2015

ballerina.jpg

Όταν ακούτε τη λέξη «άσκηση» τι σας έρχεται στο μυαλό; Επίπονες συνεδρίες άρσης βαρών, έντονη διαλειμματική προπόνηση, και χιλιόμετρα στον διάδρομο. Μήπως όλα αυτά σας ακούγονται πολύ βαρετά; Εάν, αναζητάτε κάτι διαφορετικό, ο χορός είναι η ιδανική άσκηση για εσάς. Είναι διασκεδαστικός και ταυτόχρονα γυμνάζει όλο σας το σώμα. Εδώ είναι 5 είδη του χορού, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

  1. Zumba. Αρχίζω με την πιο δημοφιλή μορφή χορού της σύγχρονης κοινωνίας - Zumba. Δεν είναι ένας πραγματικός χορός, αλλά μάλλον ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, που ενσωματώνει χορευτικές κινήσεις, συνοδευόμενες με λατινική μουσική. Ο όρος "Zumba" προέρχεται από μια Κολομβιανή λέξη, που σημαίνει "να κινηθείτε γρήγορα και να διασκεδάσετε", το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θα κάνετε, εάν επιλέξετε αυτή τη μορφή χορού.
  2. Μπαλέτο. Η ταινία ο Μαύρος Κύκνος δεν είναι ο μόνος λόγος, για τον οποίο είναι δημοφιλές το μπαλέτο. Αυτό το είδος χορού είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να βελτιώσετε  την ευελιξία σας και να ενισχύσετε την πλάτη, τα ισχία, τους κοιλιακούς και τους μηρούς. Με λίγα λόγια είναι ο ιδανικός χορός, για το τέλειο σώμα, αφού μπορείτε να χορεύετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  3. Hip hop. Αυτός ο χορός είναι υψηλής ενέργειας, πολύ διασκεδαστικός, και έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Όσοι επιλέγετε να μάθετε Hip hop, θα χάσετε βάρος και θα το διασκεδάσετε, έχοντας εκείνη την στιγμή την αίσθηση ό,τι σας ανήκει όλος ο κόσμος. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε μπει στον ρυθμό, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε να χορέψετε Hip hop και να χάσετε κιλά.
  4. Χορός της κοιλιάς. Ο χορός της κοιλιάς είναι από τα πιο δημοφιλή είδη, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε γυμνασμένο σώμα. Αν και δεν είναι τόσο ενεργητικός, όσο άλλες μορφές χορού, έχει ωστόσο και αυτός τις αρετές του. Για εκείνους που θέλουν να κάνουν λιγότερο έντονες κινήσεις και προτιμούν μια πιο ήπια προσέγγιση, ο χορός της κοιλιάς είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.
  5. Samba. Η Samba είναι ένας χορός με γρήγορο ρυθμό και πολύ ενέργεια. Χρειάζεται αρκετή αντοχή και ευελιξία, γι αυτό και είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Όσοι χορέψετε Samba, θα κάνετε αρκετές στροφές και μικρά άλματα, με αποτέλεσμα να αποκτήστε ευέλικτο σώμα.

Όμως, πριν τρέξετε στο πλησιέστερο στούντιο για μαθήματα χορού, θα σας δώσω μια συμβουλή. Επειδή, όπως είδατε υπάρχουν διάφορα είδη χορού, καλό είναι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το τωρινό επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.