WELL BEING FITNESS

Τα top χειμερινά σπορ


5 Δεκεμβρίου 2014

4a32cbb11e5fa5a365e957b3653c5ef5ka.jpg
Φτάνουν τα Χριστούγεννα και θέλετε επειγόντως διακοπές; Δικαιολογημένα! Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, αφού είναι απαραίτητες για την ψυχοσωματική μας υγεία. Αν λοιπόν σκέφτεστε που θα κάνετε την χειμερινή σας απόδραση, είναι ευκαιρία να έχετε ως ένα από τα κριτήρια, για την επιλογή του μέρους, και τα χειμερινά σπορ. Όταν συμμετέχετε σε ένα χειμερινό άθλημα, οι ενδορφίνες και η αδρεναλίνη που απελευθερώνονται, δίνουν μια έκρηξη ενέργειας, προσφέροντας μια γενική αίσθηση ευημερίας και ικανοποίησης. Όταν, λοιπόν βρεθείτε σε χειμερινό μέρος για διακοπές, μην κουρνιάσετε μόνο δίπλα στο τζάκι, αλλά σηκωθείτε και πάρτε μέρος σε μια χειμερινή διασκέδαση. Οι επιλογές, όπως θα δείτε και παρακάτω, είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Μήπως το βουνό που θα πάτε, έχει πίστα για σκι; Εάν ναι, τότε είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο άθλημα. Το σκι είναι ένα από τα καλύτερα σπορ για την οικοδόμηση της αντοχής και των μυών και καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Κάνοντας σκι, μετακινήστε ασταμάτητα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, ενώ η καρδιά αντλεί οξυγόνο στους μυς σας, παρέχοντάς τους ενέργεια. Επίσης, είναι ένα άθλημα δύναμης που βελτιώνει την ισορροπία, την ευελιξία, την ευκινησία, και την ενδυνάμωση του κορμού. Εάν κάνετε ποδήλατο, τότε το σκι είναι μια σπουδαία εναλλακτική λύση, για αυτή την εποχή, για να διατηρήσετε  τη σωματική σας κατάσταση και τη λειτουργία των πνευμόνων. Εδώ είναι οι συμβουλές, για να ξεκινήσετε:

  • Μην το παρακάνετε και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
  • Να έχετε μαζί σας τα υγρά και σνακ, ειδικά αν θέλετε να κατευθυνθείτε  προς μια απομακρυσμένη περιοχή.
  • Να φοράτε στρώματα τα κατάλληλα ρούχα, που σας κρατάνε  ζεστούς και σας επιτρέπουν την εύκολη μετακίνηση.
  • Να πείτε σε κάποιον που έχετε αφήσει πίσω, που θα πάτε και πότε θα επιστρέψετε

Εάν όμως δεν σας ενθουσιάζει το σκι, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Snowboarding. Αυτή η δραστηριότητα, μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα άθλημα, αλλά, όποιος έχει συμμετάσχει μπορεί να βεβαιώσει ότι γυμνάζει όλο το σώμα. Το Snowboarding  γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ακόμα κι αν δεν είστε ο πιο ικανός snowboarder, μπορείτε να κάψετε θερμίδες, να χάσετε βάρος και να αυξήσετε την αντοχή σας. Το Snowboarding είναι μια αερόβια άσκηση, που προσφέρει μια έντονη προπόνηση, με αποτέλεσμα ένας μέσος άνθρωπος να κάψει μέχρι και 450 θερμίδες ανά ώρα. Επιπλέον, αυτό το σπορ γυμνάζει όλες τις μεγάλες ομάδες μυών στο σώμα σας, ακόμα και κάποιους μύες, που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.  Εδώ είναι μερικές συμβουλές του:

  • Διαλέξτε το έδαφος που είναι κατάλληλο για το επίπεδο των ικανοτήτων σας.
  • Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αναζητήστε μια πιο προκλητική διαδρομή - αλλά μόνο αν έχετε τις ικανότητες να το χειριστεί.
  • Να φοράτε κράνος και προστατευτικά για τον καρπό και τον αγκώνα.
  • Εάν είστε αρχάριοι, να κάνετε μαθήματα με έναν δάσκαλο.

Εφόσον, έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Ice diving, ή αλλιώς κατάδυση σε… πάγο. Αυτό είναι ένα σπορ που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες, κυρίως στη Γαλλία, και αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Πραγματοποιείται στο βυθό μιας λίμνης κάτω από την παγωμένη της επιφάνειας και υπόσχεται δυνατές εικόνες, καθώς οι ακτίνες του ήλιου ή του το φως του φεγγαριού χοροπηδούν πάνω στον πάγο.

Εάν από την άλλη δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να αποδράσετε, δεν είναι ανάγκη να μείνετε μέσα στο σπίτι και βυθισμένοι στον καναπέ. Αντ’ αυτού μπορείτε να κάνετε παγοδρομία, διότι τα Χριστούγεννα πολλοί δήμοι φτιάχνουν πίστες και σας προσφέρουν την δυνατότητα να φορέσετε τα παγοπέδιλα σας. Το πατινάζ στον πάγο είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης, που συμβάλλει στην οικοδόμηση των μυών, συμπεριλαμβανομένων των γοφών, τους δικέφαλους, τους μηριαίους και τους τετρακέφαλους. Ενισχύει επίσης, την ισορροπία την ευελιξία, την ταχύτητα και την ευκινησία και παράλληλα σας διασκεδάζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.