WELL BEING FITNESS

Τα χειρότερα πράγματα που υπάρχουν σε μια τσάντα γυμναστηρίου


23 Μαΐου 2015

Μπορεί να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε, ώστε να έχετε μια καλή υγεία, αλλά οι κίνδυνοι να κρύβονται εκεί που δεν το περιμένετε, όπως στη τσάντα του γυμναστηρίου σας. Διαβάστε τα παρακάτω για να αποφύγετε τις βλαβερές ουσίες που υπονομεύουν τις προσπάθειες σας για μια υγιή ζωή.

Χαλάκι γιόγκα. Πολλά χαλάκια γιόγκα αποτελούνται από PVC, το οποίο είναι ένα από τα πιο τοξικά πλαστικά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες, σχετικά με τα χαλάκια γιόγκα, αλλά συγκεκριμένα για το PVC, ένα υλικό που βρίσκεται και στις κουρτίνες μπάνιου, έχουν γίνει μελέτες και έχει βρεθεί, ότι περιέχει τοξικές ουσίες.  Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο αναπνευστικό και στο αναπαραγωγικό σύστημα, σύμφωνα με το Κέντρο για την Υγεία, το Περιβάλλον και Δικαιοσύνης. Ευτυχώς, όμως μπορείτε να βρείτε και χαλάκια γιόγκα κατασκευασμένα με ασφαλή και μη τοξικά υλικά.

Ενεργειακά ποτά. Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχετε ένα ενεργειακό ποτό μέσα στη τσάντα του γυμναστηρίου σας.  Μήπως όμως είναι καλύτερο να προτιμήσετε μια μπανάνα μετά από μια σκληρή προπόνηση, αντί για ένα ενεργειακό ρόφημα; Μια μελέτη έχει δείξει, ότι η αυξημένη χρήση των αθλητικών ποτών καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών και προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Ανταλλάξτε τα ενεργειακά ποτά με μια ισορροπημένη διατροφή.

Αποσμητικό. Είναι σίγουρα απαραίτητο σε καθημερινή βάση και ιδίως μετά από μια προπόνηση. Αλλά, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στο αγαπημένο σας αποσμητικό. Πολλές μάρκες είναι φορτωμένες με επιβλαβή συστατικά, όπως το αλουμίνιο, parabens, προπυλενογλυκόλη, και τρικλοζάνη, το τελευταίο έχει δειχθεί ότι μεταβάλλει τη ρύθμιση των ορμονών σε ζώα, σύμφωνα με τον FDA. Ψάξτε λοιπόν, για αποσμητικά που διαθέτουν φυσικά συστατικά και πάρτε τα άφοβα μαζί σας στο γυμναστήριο.

Μπουκάλι με νερό. Πολλά πλαστικά μπουκάλια περιέχουν κάποιες ουσίες, τους ενδοκρινικούς διαταράκτες, οι οποίες είναι τοξικές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πίνετε το πολύτιμο νερό, αλλά ταυτόχρονα να εκτίθεστε σε αυτές τις χημικές ουσίες. Τι πρέπει να κάνετε; Να αγοράζετε γυάλινα μπουκάλια σε μικρό μέγεθος αντί για πλαστικά, όπου μπορείτε να τα παίρνετε στο γυμναστήριο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.