WELL BEING FITNESS

#fitdiary: Πώς είναι να κάνεις Pilates Equipment για πρώτη φορά;


19 Σεπτεμβρίου 2016

pilates.jpg

Αν υποθέσουμε πως υπάρχει ένα top 10 από σοφίες στον όμορφο τούτο κόσμο που ζούμε, τότε τη νούμερο ένα θέση στο chart θα τη δώσω στο πασίγνωστο, χιλιοειπωμένο και μελοποιημένο από τον Justin Bieber (έχουμε και μία ποπ κουλτούρα) "Never Say Never" (το διάσημο τσιτάτο "Ποτέ μη λες Ποτέ"). Σε προσωπικό επίπεδο με αντιπροσωπεύει πλήρως, διότι μεγαλώνοντας πολλά πράγματα τα οποία είχα αρνηθεί παραπάνω από τρεις φορές πριν καν λαλήσει ο πετεινός, τελικώς τα έκανα.

Είχα πει ότι δεν θα βάψω ποτέ τα κόκκινα φυσικά μαλλιά μου. Το έβαψα.

Είχα δηλώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να τρώω κρέας. Το σταμάτησα. Zήτω το φαλάφελ!

Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα έκανα ποτέ Pilates Equipment. Έκανα.

Παραβλέπουμε το μαλλί και το κρέας (έχουμε πολλά posts μπροστά μας για να σας πω ιστορίες και γι αυτά κάποια στιγμή) και στεκόμαστε στο Pilates Equipment. Ο λόγος που το είχα απορρίψει ήταν ο σοβαρός "μου φαίνεται πάρα πολύ βαρετό", ο οποίος με μία διάθεση χιούμορ συνοδευόταν και από το "άσε που μου θυμίζει το κρεβάτι του Προκρούστη". Παρόλο που είμαι ανοιχτός άνθρωπος με τάση για πειραματισμούς - μένω σε ένα σπίτι με ριγέ καναπέ. Μπλε ριγέ καναπέ - με τη συγκεκριμένη μέθοδο ήμουν λιγάκι αρνητική.

Τα πάντα έμελλαν να αλλάξουν, όταν η συμπαθέστατη Μαριλένα, μαθήτρια μου την εποχή που δίδασκα yoga (θα σας μιλήσω και γι αυτό εν καιρώ) μου είπε ότι έγινε δασκάλα του Pilates και έχει ανοίξει, μαζί με ακόμα μία δασκάλα, δικό της studio στο εξωτικό Κουκάκι (ξέρετε...στην περιοχή που αρέσει και στην Αμαλία Κυπαρίσση να πηγαίνει, αλλά για άλλους λόγους), το οποίο και ονομάζει Bodylaβ. Θα σταθώ λίγο στη Μαριλένα, διότι σε αυτές τις μεθόδους εκγύμνασης, που συνήθως είναι περισσότερο personal, παίζει σημαντικό ρόλο ο instructor (ή δάσκαλος - όπως μου αρέσει να λέω περισσότερο). Η Μαριλένα, που λέτε, είναι μία καταπληκτική γυναίκα, πολύ ήρεμη, αλλά και συγχρόνως γεμάτη φωτιά. Έχει καλλιτεχνική φύση (έχει τελειώσει Καλών Τεχνών), είναι μητέρα δύο παιδιών και αν αρχίσει να σου μιλάει θέλει να κρεμαστείς από τα χείλη της, γιατί ο τόνος της φωνής της είναι τόσο γλυκός, που σχεδόν σε εθίζει σαν τη ζάχαρη. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσα να της αρνηθώ σε μία δοκιμή στο Pilates Equipment.

Αρχικά, για να βάλουμε μία τάξη, να σας εξηγήσω τι είναι το Pilates Equipment. Πρόκειται για pilates με μηχανήματα, τα οποία είναι Cadillac, Reformer, Ladder Barrel, Wunda chair και Spine Corrector. Το ξέρω ότι όλα αυτά σας ακούγονται κινέζικα, ωστόσο στην πράξη τα πράγματα είναι πιο απλά! Και το συναρπαστικό είναι πως είναι τόσο απλό όσο και αποτελεσματικό. Εγώ δοκίμασα το Reforfmer και το Tower και ένιωσα τους μύες μου να τρέμουν, παρόλο που οι κινήσεις που ήμουν καλούμενη να κάνω, αν είχαν μουσική υπόκρουση, θα ήταν πουλάκια να κελαηδούν και μια φλογέρα στο βάθος. Τα ελατήρια/αντιστάσεις είχαν αρχίσει να κάνουν δουλειά.

Είπα "βάθος" και θυμήθηκα τα λόγια της Μαριλένας: "Αυτή η πρακτική δουλεύει βαθιά. Δεν χρειάζεται να κάνεις 50 κοιλιακούς και να καείς. Εδώ με τη σωστή καθοδήγηση, με 4 κοιλιακούς, νιώθεις τους μύες σου να δουλεύουν στο μάξιμουμ". Και τους ένιωσα είναι η αλήθεια. Όπως ένιωσα και τους τετρακέφαλους . Σε μία γενικότερη βάση ένιωσα όλο μου το είναι να δουλεύει. Σα να ερχόμουν με κάθε κίνηση σε επαφή με το κέντρο μου.

Και η αλήθεια είναι αυτή! Μέσα από τον έλεγχο του κέντρου σώματος, τα μηχανήματα δημιουργούν λεπτούς και μακριούς μύες, δυνατούς κοιλιακούς, προσφέροντας καλύτερη στάση και κίνηση σώματος. Δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

Τελειώνοντας το μάθημα, η Μαριλένα με αποχαιρέτησε με ένα πλατύ χαμόγελο. Εγώ πάλι την αποχαιρέτησα νιώθοντας δύο-τρεις πόντους πιο ψηλή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.