WELL BEING FITNESS

Δοκίμασα TRX και πονάει όλο μου το σώμα


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

28 Φεβρουαρίου 2017

trxa.jpg

Τι είναι όμως TRX;

Η personal trainer και ιδιοκτήτρια του Complete Training, Σοφία Περδίκη, μου εξήγησε πως οι ιμάντες TRX είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενδυναμώσουμε το σώμα μας, ενώ μπορεί να συνδυάσει cardio με προπόνηση δύναμης. Αν και φαίνεται αρκετά απλό - πόσο δηλαδή θα γυμναστώ απλά και μόνο τραβώντας δύο ιμάντες; - να σας ενημερώσω πως υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις που πραγματικά αν ήθελα να γράψω τα άπαντα του TRX κάποια στιγμή.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε TRX

Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από έναν! Χα! "Είναι εξαιρετική προπόνηση τόσο για αρχάριους, όσο και για προχωρημένους, για να μην αναφέρουμε εκείνους που είναι gym freak! Οι δύο ιμάντες παρέχουν άπειρο αριθμό ασκήσεων που βοηθούν να βελτιώσουμε την αντοχή, την ισορροπία και την ευλυγισία μας", με πληροφορεί η Σοφία. Και επίσης να μη βαρεθούμε και ποτέ.
Οι ασκήσεις μπορεί εύκολα να προσαρμοστούν στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Απλά, μην ξεγελαστείτε από την αρχή και θέλετε να τα δώσετε όλα. Να είστε έτοιμοι να αρχίσετε αργά, καθώς σιγά-σιγά μπορείτε να φτάσετε σε ένα πολύ δύσκολο - hard core - θα έλεγα επίπεδο ασκήσεων.
Αναπνεύστε μέσα από την κίνηση, και όπως πάντα, να προσπαθείτε να ακούσετε το σώμας.
Ανεξάρτητα από προπονητικούς στόχους, το TRX μπορεί να ελαχιστοποιήσει το χρόνο άσκησης δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα. Και ένα μικρό μυστικό: αλλάζοντας θέσεις στο σωμα σου, αλλάζει και η δυσκολία της άσκησης.

Σε άλλα νέα...είναι φορητό. Ζυγίζει δύο κιλά, ώστε να μπορείτε να το πάρετε οπουδήποτε και να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς χώρους. Αν δηλαδή, έτσι πάνω στην τρέλα πάτε μία βόλτα στο πάρκο, ας έχετε καλού κακού μαζί και το TRX.

Το ότι πονάει όλο μου το κορμί σας το είπα;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.