Οι καλύτερες ασκήσεις για να έχετε νεανικό λαιμό

Τζουλιάννα Καρνέζη
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
yuliya-kosolapova-1417082-unsplash.jpg

Γιατί οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ; Είναι θέμα έλλειψης χρόνου; Ίσως απλά δεν γνωρίζουν ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ - που είναι προέκταση του προσώπου μας - είναι τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την πραγματική μας ηλικία.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, θα πρέπει να εφαρμόζονται και στο λαιμό και ντεκολτέ είτε είναι το καθαριστικό μας, η τονωτική λοσιόν, η μάσκα είτε η ενυδατική μας κρέμα.

Όμως δεν τελειώνουμε εδώ. Μπορείτε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να εφαρμόσετε ειδικές ασκήσεις για το λαιμό που βελτιώνουν την όψη του. Η σωστή στάση του σώματος είναι σημαντική, το καμπούριασμα χαλαρώνει τους μύες του λαιμού, με αποτέλεσμα να χάνει την σφριγηλότατά του. Δείτε μερικές ασκήσεις αντιγήρανσης για το λαιμό και το ντεκολτέ.

Διαβάστε εδώ: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα έχετε υγιή καρδιά

Καθίστε σε μια καρέκλα, με την πλάτη ίσια και γυρίστε το κεφάλι προς τα δεξιά – επαναφέρετε – και αριστερά. Κάντε αυτή την άσκηση 5 φορές από την κάθε πλευρά. Συνεχίστε με περιστροφές του κεφαλιού προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, 5 φορές από την κάθε πλευρά.

Γείρετε το κεφάλι προς τα πίσω και κοιτώντας ψηλά, με κλειστό το στόμα, προσποιηθείτε ότι μασάτε κάτι, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους μυς του λαιμού και είναι πολύ ευεργετική. Στην ίδια στάση, ανοίξτε το στόμα, βγάλτε τη γλώσσα έξω και πιέστε την άκρη της προς τα κάτω, για μερικά δευτερόλεπτα.

Τελευταία άσκηση, στην ίδια πάντα στάση. Πιέστε το σαγόνι σας προς τα πάνω για 3-5 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε. Κάντε αυτή την άσκηση 5 φορές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα