WELL BEING FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από την ισχιαλγία


29 Μαΐου 2019

fezbot2000-94147-unsplash.jpg

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από την ισχιαλγία. Με αυτό τον όρο εννοούμε τον πόνο στο ισχιακό νεύρο που προκαλείται από την πίεση που ασκείται σε αυτό κάπου στην περιοχή της μέσης. Μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά μετά από μια απότομη κίνηση (τράβηγμα, σήκωμα βάρους) ή να προϋπάρχει κάποια ενόχληση στη μέση και να επιδεινωθεί.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Ο πόνος εντοπίζεται είτε σε ολόκληρο το πόδι είτε σε κάποια σημεία του και μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία. Η λήψη αντιφλεγμονωδών μπορεί να μειώσει τον πόνο.

Αν όμως θέλετε να πετύχετε την ανακούφιση με φυσικούς τρόπους μπορείτε να δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις.

Γονατίστε στο έδαφος. Εάν θέλετε τοποθετήστε ένα μαξιλαράκι ή μια κουβερτούλα κάτω από τα γόνατά σας. Φέρτε το δεξί σας πέλμα μπροστά ανάμεσα στα χέρια. Κρατήστε το γόνατό σας σε ορθή γωνία. Τεντώστε το πίσω πόδι και μείνετε στην προβολή για 5 αναπνοές, σταδιακά αυξήστε την παραμονή στη θέση. Αλλάξτε πόδι

Στην ίδια θέση όπως προηγουμένως λυγίστε το πίσω πόδι και πιάστε με το ίδιο χέρι. Εάν δεν τα καταφέρετε δεν πειράζει, απλά λυγίστε το πίσω πόδι. Μείνετε για μερικές αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Διαβάστε εδώ: Το τρέξιμο καίει το λίπος αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο

Ξαπλώστε ανάσκελα. Ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι στο άνοιγμα των ώμων σας. Λυγίστε και τα δυο γόνατα σας και φέρτε πλάι δεξιά. Νιώστε μια υπέροχη διάταση στη μέση και στον γοφό. Μείνετε για ένα λεπτό και άλλαξτε πλευρά.

Παραμένετε ξαπλωμένοι. Λυγίστε και τα δυο γόνατα με τα πέλματα να ακουμπούν στη γη. Τοποθετήστε το δεξί σας πέλμα στον αριστερό μηρό (αντρικό σταυροπόδι) περάστε το δεξί σας χέρι κάτω από το δεξί σας γόνατο και τραβήξτε κοντά σας το πόδι σας. Σηκώστε και το αριστερό σας πόδι ώστε να νιώσετε μια διάταση στο δεξί γοφό. Μείνετε για 8 αναπνοές και αλλάξτε πόδι.

Απολαύστε την κάθε στιγμή.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.