Το τρέξιμο καίει το λίπος αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο

Τζουλιάννα Καρνέζη
Κυριακή 31 Μάρτιος 2019
bewakoof-com-official-218170-unsplash.jpg

Μπορεί ο καιρός να χάλασε πάλι, όμως έχουμε μπει στην άνοιξη και σιγά σιγά θα ξεκινήσουν οι ζέστες. Έτσι είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνους που αγαπάνε το τρέξιμο να το ξεκινήσουν. Εάν όμως καθώς τρέχετε θέλετε να κάψετε και λίπος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Το κλειδί για την καύση του λίπους είναι η ένταση που τρέχετε αλλά η διαδρομή που ακολουθείτε. Γιατί μπορεί στο ξεκίνημα μιας προπόνησης να χάσετε λίπος και βάρος, όμως αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο με την πάροδο του χρόνου. Ουσιαστικά το σώμα σας θα συνηθίσει στην απόσταση και στην ταχύτητα που τρέχετε, με αποτέλεσμα να  μην μπορείτε να κάψετε άλλο λίπος.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να χάνετε κιλά και λίπος είναι να αυξήσετε την ένταση που τρέχετε και να δυσκολέψετε τη διαδρομή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την προσθήκη λόφων, την αύξηση της ταχύτητας ή ακόμα και κάποιες διαδρομές με διαστήματα μεγάλης ταχύτητας και περιόδους. Οτιδήποτε αυξάνει την ένταση θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερη ενέργεια και περισσότερο λίπος.

Διαβάστε εδώ: Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα έχετε υγιή καρδιά

Μια προειδοποίηση: αν τρέχετε για μεγάλες χρονικές περιόδους με μεγάλη ταχύτητα, το σώμα σας μπορεί, αντί να καίει λίπος, να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους μύες για να πάρει ενέργεια. Και αυτό είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε και μπορείτε. Εάν λοιπόν τρέχετε πάνω από μια ώρα, καλό είναι να καταναλώστε ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες για να δώσετε ώθηση στο σώμα σας.

Εάν είστε αρχάριος, το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, όπως είναι τα 20 λεπτά, να ξεκουραστείτε και να συνεχίσετε. Εάν διαπιστώσετε ότι σας είναι πολύ εύκολο, κάντε ένα ελαφρύ τζόκινγκ, μαζί με περιόδους ανάπαυσης για να ξεκουράζετε τα πόδια σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

TRENDING ARTICLES