WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα γυμναστούμε με ένα λαστιχάκι


Ιωάννα Κολιακουδάκη

26 Μαρτίου 2021

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα γυμναστούμε με ένα λαστιχάκι

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει καλό στην υγεία. Διατηρεί το βάρος υπό έλεγχο, δυναμώνει τους μύες, μας κρατάει δραστήριους και μας χαρίζει ψυχική ευεξία.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να ασκούμαστε 30 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα για να λάβουμε τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας. Ωστόσο αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι ειδικοί τονίζουν επίσης, ότι πρέπει να ακολουθούμε ασκήσεις μέτριας έντασης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να περνάμε όλη την ημέρα στο γυμναστήριο και να καταπονούμε το σώμα μας.

Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι άσκηση σημαίνει οπωσδήποτε λαχάνιασμα και ιδρώτας, πολύ ιδρώτας. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την τακτική, όμως δεν σημαίνει ότι θα λάβετε περισσότερα οφέλη γα την υγεία.

Και ενώ ο στόχος της σωματικής δραστηριότητας είναι να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές μελέτες που να αποδεικνύουν πόση άσκηση θα πρέπει να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα για να είμαστε υγιείς.

Παρόλα αυτά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Hypertension διαπίστωσε ότι ακόμη και μέτριας έντασης προπονήσεις μπορούν να βοηθήσουν την υγεία. Για παράδειγμα 60 με 90 λεπτά άσκηση την εβδομάδα είναι αποτελεσματική στη μείωση της συστολικής πίεσης, όμως αν ξεπεραστούν τα 90 λεπτά δεν υπάρχει κάποια διαφορά στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος.

Επίσης, μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet διαπίστωσε 30 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας πέντε φορές την εβδομάδα μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της καρδιάς αλλά και μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 .

Εκτός από τα σωματικά οφέλη η άσκηση ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και βελτιώνει τη ψυχική υγεία. Για παράδειγμα μια μελέτη που διεξάχθηκε από το Harvard Special Health Report ανακάλυψε ότι το ζωηρό βάδισμα για 35 λεπτά την ημέρα πέντε φορές την εβδομάδα ή 60 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ήπια έως και μέτρια κατάθλιψη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα λαστιχάκι και να πατήσετε play στο παρακάτω video.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.