WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 τρόποι για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει


3 Απριλίου 2017

city-blogging.jpg

Σας έχω καλά νέα. Αυτή η μικρή επιθυμία του να έρθει τελικά η Δευτέρα και να νιώσετε ότι κάνατε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας τις δύο προηγούμενες μέρες, θα πραγματοποιηθεί.Τώρα μπορείτε να κάνετε πολλά, αρκεί να δείτε τις αμέτρητες επιλογές που έχετε. Και για να σας προλάβω δεν χρειάζεται να έχετε ένα παραφουσκωμένο πορτοφόλι για περάσετε και μόνες σας καλά. Δείτε 7 επιλογές για να καλομάθαιτε τον εαυτό σας και να δειτε την πόλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί. 

1. Νοικιάστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και γυρίστε την πόλη. Σας λέμε ηλεκτρικό, γιατί όλες μας ξέρουμε πως τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανηφόρες είναι κάπως ανυπόφορες. Και στην Αθήνα έχουμε πολλές. 

2. Κλείστε να κάνετε ένα χαμάμ και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο. Η δική μας Αμαλία Κυπαρίσση το έκανε και όπως μας είχε γράψει, ένιωσε άλλος άνθρωπος. Την Αμαλία την εμπιστευόμαστε. 

3. Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας. Υπάρχουν διάφορα day spa στην πόλη, στα οποία μπορείτε να βρείτε και να κάνετε από κάποιο καθαρισμό προσώπου έως και θεραπείες. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι και το Beehive Spa της Apivita στο Κολωνάκι, στο οποίο αρκεί να βρεθείτε και αμέσως θα νιώσετε ένα κύμα χαλάρωσης να σας διαπερνά. 

4. Κάντε shopping σε μαγαζιά με vintage και second hand ρούχα. Στο τέλος της Ερμού, στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια και χωμένα μέσα στου Ψυρρή, υπάρχουν μαγαζάκια με πραγματικούς μοναδικούς θησαυρούς. Χρόνο να διαθέσετε και από χρήματα τα ελάχιστα! 

5. Πιείτε έναν διαφορετικό καφέ. Τι θα λέγατε να επισκεφθείτε το καφέ ενός μουσείου; Σας προτείνουμε το καφέ του μουσείου ισλαμικής τέχνης στον Κεραμείκο, αλλά και το καφέ στον κήπο του νομισματικού μουσείο στο κέντρο της Αθήνας. 

6. Περάστε ώρα μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο. Χαθείτε μέσα στις σελίδες μυθιστορημάτων, θαυμάστε φωτογραφικά coffee table books και γυρίστε σπίτι με μία αγκαλιά λουλούδια. Αν δεν ξέρετε τι να πρωτοπάρετε, διαβάστε τις προτάσεις της Τζένης

7. Αφήστε την documenta 14 να σας ξεναγήσει στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση της documenta 14 εγκαινιάζεται στην Αθήνα στις 8 Απριλίου. Σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 διαφορετικά δημόσια ιδρύματα, σε πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους και βιβλιοθήκες, περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους. Δεν γίνεται να το χάσεις. 

Βάλτε, λοιπόν στη λίστα σας όλα τα παραπάνω και το επόμενο σαββατοκύριακο δεν θα έχετε καμία δικαιολογία να αισθάνεστε μόνες και χωρίς τίποτα να κάνετε. Ίσα ίσα, που θα λέτε "ΑΛΛΟΣ που νιώθει μόνος;", για να τον πάρετε από το χέρι και να του δείξετε την Αθήνα με ένα μάτι πιο...ταξιδιάρικο. 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.