WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Με ποιο τρόπο τα χρώματα επηρεάζουν τις αποφάσεις μας


15 Αυγούστου 2017

19984470-1790588817618719-4747005379769008128-n.jpg

Το μπλε που πολεμάει τα περιττά κιλά. Αν κάνετε δίαιτα το καλύτερο χρώμα είναι το μπλε. Αγοράζοντας πιάτα και μαχαιροπήρουνα με αυτό το χρώμα καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα φαγητού. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν πολλά χρόνια όταν ο άνθρωπος δεν γνώριζε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες, απέφευγε αυτές που είχαν μπλε χρώμα διότι τις θεωρούσε δηλητηριώδεις.  

Το μαύρο και το άσπρο τα μινιμαλιστικά. Το μαύρο εκπέμπει δυναμισμό και μπορεί κάποιος να το εκλάβει ως επίθεση ή να δημιουργήσει την εικόνα του απόμακρου. Το άσπρο εκπέμπει καθαρότητα και αγνότητα και μπορεί αν έχει ηρεμιστική δράση αλλά συγχρόνως και επιβλητική.

Κόκκινο το ελκυστικό. Ναι το κόκκινο χρώμα δεν έχει χάσει την αίγλη του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις επιλογές των ανδρών όταν αφορά την έλξη προς το άλλο φύλο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας το έχει συνδυάσει με έννοιες όπως είναι ο δυναμισμός και ο ερεθισμός.

Κίτρινο υπέρ της συγκέντρωσης. Τα αγαπημένα μας post-it δεν έχουν τυχαία κίτρινο χρώμα. Έρευνες έχουν δείξει πως βελτιώνει τη συγκέντρωση και ξυπνάει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Το πράσινο που μας χαλαρώνει. Είναι ένα χρώμα που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες αφού το συνδυάζουμε με τη φύση και την απόδραση.

Το ροζ που μας ηρεμεί. Αν θέλετε να επικρατεί ηρεμία στο σπίτι, βάψτε τους τοίχους ροζ και πνεύμα και σώμα θα χαλαρώσουν. Το ροζ θεωρείται επίσης ένα πολύ ελκυστικό χρώμα για το μάτι, για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.