WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας


5 Οκτωβρίου 2017

pexels-photo-206274.jpeg

Πώς θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας; Ξεκινώντας να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ακούγεται απλό, σωστά; Όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Γιατί η αγάπη για τον εαυτό μας δεν έχει σχέση με την εικόνα του συνεχούς γελαστού ανθρώπου, ο οποίος εκπέμπει αυτοπεποίθηση και την εικόνα ενός επιτυχημένου ανθρώπου. Η αληθινή αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά και την αγάπη προς τους άλλους. Εάν διαπιστώσετε ότι ό,τι λέτε ή κάνετε έχουν μοναδικό σκοπό να αρέσετε στους άλλους, τότε είστε σε λάθος δρόμο.

Διαβάστε εδώ: H ψυχολόγος αναλύει αν αξίζει να δώσετε δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας

Ξεκινήστε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας. Πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας. Προσπαθούμε συνεχώς να μαντέψουμε τι θέλουν οι γύρω μας και αφήνουμε τον εαυτό μας σε  δεύτερη μπορεί και τρίτη μοίρα. Γιατί όμως είμαστε τόσο πρόθυμοι να εμπιστευτούμε τους άλλους, αλλά όχι τον εαυτό μας; Σίγουρα όλο αυτό δεν είναι εύκολο, κυρίως στη σημερινή εποχή όπου όλοι έχουν μάθει να ασκούν κριτική και όταν φτάσει η ώρα της πράξη φεύγουν μακριά. Όμως αν μάθετε να ακούτε πρώτα εσάς και μετά τους υπόλοιπους, θα μπορέσετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Πώς θα αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να οικοδομήσετε την αυτοεκτίμηση. Η εσωτερική σας πυξίδα είναι αυτή που θα σας καθοδηγήσει και θα σας δείξει τον τρόπο για να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Και φυσικά δεν πρέπει να πιστεύετε ότι επειδή κάνατε λάθος είστε αποτυχημένοι. Η ζωή είναι μια μαθησιακή εμπειρία. Μερικές φορές παίρνουμε σωστές αποφάσεις και άλλες φορές παίρνουμε τις λάθος. Από τα λάθη μας όμως μαθαίνουμε.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, μαθαίνουμε να είμαστε και καλύτεροι άνθρωποι. Γινόμαστε πιο συμπονετικοί και κρίνουμε λιγότερο εμάς αλλά και τους γύρω μας. Μαθαίνουμε από τα λάθη και προχωράμε παρακάτω. Εξάλλου όταν μάθουμε να αγαπάμε πραγματικά, είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της ζωής και ξεπερνάμε πιο γρήγορα τις δυσκολίες.

Η αυτοεκτίμηση μπορεί να αποκτηθεί μέσω της πραγματικής αγάπης στον εαυτό σας και εάν μπορέσετε να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα, ώστε να ανακαλύψετε τους φόβους σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.