5 τρόποι για να λάμπετε από μέσα προς τα έξω

Αφροδίτη Σακκά
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
sam-manns-379040-unsplash34977.jpg

Χαμογελάστε για να φέρετε καλή ενέργεια

Το ένα πράγμα που μπορεί πραγματικά να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν πιο χαρούμενοι είναι το χαμόγελο. Θα μένατε έκπληκτες με το πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει ένα τόσο απλό πράγμα όσο χαμόγελο σε έναν άνθρωπο. Μην χαμογελάτε επειδή κάποιος σας λέει να το κάνετε. Χαμογελάστε επειδή θέλετε. Όλοι μας θέλουμε να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που δείχνουν χαρούμενοι. Η καθημερινή συναναστροφή με θετικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους μπορεί να μας κάνει κι εμάς χαρούμενους -κι όλα αυτά μόνο με ένα χαμόγελο.

Μείνετε μακριά από αρνητικές συζητήσεις

Αυτό προσπαθείστε να το κάνετε συνήθεια. Το κουτσομπολιό, η κακία και οι συζητήσεις για δυσάρεστα θέματα όχι μόνο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική σας ευτυχία, αλλά και στους γύρω σας. Αντί, λοιπόν, να ξεκινήσετε μία συζήτηση που θα σας προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα, καλύτερα μιλήστε για ένα επερχόμενο πλάνο σας να κάνετε μία έξοδο ή ίσως για κάτι νέο που μάθατε. Αντί να συνεχίζετε να εξαπλώνετε την αρνητικότητα, πιο θετικά θέματα συζήτησης θα σας κάνουν ευχάριστη παρέα.

Κάντε ένα διάλειμμα και φροντίστε τον εαυτό σας

Όταν είμαστε βιαστικοί, κουρασμένοι, πεινασμένοι, αγχωμένοι ή ακόμα και αφυδατωμένοι, μερικές φορές παίρνουμε αποφάσεις χωρίς να σκεφτόμαστε τους άλλους ανθρώπους στη ζωή μας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεκλέβετε λίγο χρόνο από τις πολυάσχολες μέρες σας για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Αλλά αν χρειάζεστε από κάπου να ξεκινήσετε, μπορείτε να εφαρμόσετε διαλογισμό, άσκηση, γράψιμο σε ημερολόγιο και να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του κινητού που δεν είναι σημαντικές.

Κάντε μία καλή πράξη για κάποιον κάθε μέρα

Η καλοσύνη είναι καλή για την υγεία μας. Αν είστε καλή με κάποιον, ο εγκέφαλός σας λάμπει, ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης σας και μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε πως είστε η παραλήπτης των καλών πράξεων. Οπότε, αν θέλετε να νιώσετε πιο λαμπερή μέσα σας, ξεκινήστε να δίνετε καλοσύνη. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι τεράστιο ή εξωπραγματικό. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε καλές και να δείχνετε συμπόνια στους ανθρώπους γύρω σας. Είναι τόσο απλό.

Να γελάτε με τον εαυτό σας (και τα λάθη σας)

Πολλές φορές υπάρχει μία πεποίθηση πως δεν είμαστε αρκετοί εκτός κι αν πληρούμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει απληστία, ντροπή ή τύψεις. Ένας τρόπος να αποφύγετε αυτά τα συναισθήματα είναι να γελάτε με τον εαυτό σας και τα λάθη σας. Απλά μην υπεραναλύετε τα πάντα για λίγο και απλά ζήστε τη στιγμή -όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα