WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να διαλέξετε ενυδατική προσώπου


22 Μαΐου 2018

jernej-graj-660715-unsplash.jpg

 

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε ένα προϊόν φροντίδας, που να καλύπτει τις ανάγκες σας, καθώς όλα εξαρτώνται από τον τύπο της επιδερμίδας και την ηλικία μας.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξετε υποαλλεργικά προϊόντα, που να μην προκαλούν ερεθισμούς. Για ξηρές επιδερμίδες, θα πρέπει να δώσετε βάση στα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά. Ειδικά, το καλοκαίρι, λόγω της θερμοκρασίας, το δέρμα μας ενδέχεται να γίνεται περισσότερο λιπαρό γι’ αυτό θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο θρεπτικό κι ενυδατικό προϊόν για την ενυδάτωση του προσώπου σας!

Σε μικρότερες ηλικίες, θα πρέπει να προσέχουμε τη λιπαρότητα και να διαλέγουμε κρέμα ενυδάτωσης προσώπου που δεν φράζει τους πόρους. Αντίστοιχα, όσο τα χρόνια περνούν θα πρέπει η ενυδατική κρέμα μας να περιέχει θρεπτικά συστατικά που προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από περαιτέρω βλάβες.

Πριν την ενυδατική κρέμα, είναι αρκετά σημαντικό να φοράτε κι ένα ισχυρό ενυδατικό ορό για εντατική φροντίδα, ο οποίος θα βελτιώσει το αφυδατωμένο δέρμα συνδυαστικά με την κρέμα. Ομοίως, προτιμήσετε αντιρυτιδικές και συσφιγκτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου, αν ανήκετε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Τα ευεργετικά συστατικά τους, όχι μόνο βοηθούν στην αντιγήρανση του δέρματος, αλλά δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας από τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σε όλα τα παραπάνω, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει στις καρδιές μας, θα πρέπει να δώσετε σημασία και στο δείκτη αντηλιακής προστασίας, καθώς έτσι προστατεύετε το δέρμα σας από ρυτίδες και κηλίδες. Ακριβώς επειδή το δέρμα θα είναι περισσότερο εκτεθειμένο στο περιβάλλον, επιλέξτε ενυδατική κρέμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες βοηθούν το μπλοκάρισμα της διείσδυσης των περιβαλλοντικών ρύπων.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μάτια και λαιμό!

Η σωστή ενυδάτωση της περιοχής των ματιών, του προσώπου και του λαιμού με τα κατάλληλα προϊόντα είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά μας. Όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, τότε γίνεται ξηρή, χάνει την ελαστικότητά της, και λεπτές γραμμές και θαμπάδα κάνουν την εμφάνιση τους, ως τα πρώτα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Έτσι και εδώ, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα σέρουμ ματιών και σε μια κρέμα ημέρας με άμεσα αποτελέσματα για ενυδατωμένη και σφριγηλή επιδερμίδα.

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να καθορίζετε το πόσο καλή είναι μια ενυδατική προσώπου από την υφή της. Για παράδειγμα, μια ελαφρά σύνθεση δεν κάνει την κρέμα προσώπου λιγότερο δραστική από μια ενυδατική προσώπου πιο παχύρρευστη. Μάλιστα, πολλές φορές οι ανάγκες της επιδερμίδας σας επιβάλλουν τη χρήση μιας πιο λεπτόρρευστης κρέμας. Ας μη ξεχνάμε πως κομβικό ρόλο παίζουν τα συστατικά και όχι η υφή.

Extra συμβουλή: Η σωστή ενυδάτωση προσώπου κρίνεται κι από τον τρόπο που εφαρμόζουμε την κρέμα. Προτιμήστε κυκλικές κινήσεις και ταμποναριστές στην περιοχή “Τ”. Επιλέξετε να απλώσετε την ενυδατική προσώπου σας, όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη υγρή, ώστε να τη θωρακίσετε!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.