WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να έχετε περισσότερη τύχη στη ζωή σας, σύμφωνα με τους ειδικούς


The Jennettes

22 Μαΐου 2018

photo-1507667895043-c4de59dda180.jpg

Διαβάστε επίσης: Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Ο ερευνητής και καθηγητής Richard Wiseman αναφέρει τη The Telegraph πως η τύχη στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά: αν κάποιος έχει τα σωστά χαρακτηριστικά και κάνει στα σωστά πράγματα, θα έχει πολλές περισσότερες επιβραβεύσεις και "τύχη" απ' τους υπόλοιπους. Ο Wiseman αναφέρει τέσσερις ψυχολογικές "αρχές" που φαίνεται πως κυβερνούν τις ζωές των τυχερών ανθρώπων. 

Το νούμερο ένα είναι το μάθημα του να προσέχουμε τις λεπτομέρειες, το νούμερο δύο είναι να δίνουμε βάση στο ένστικτό μας, καθώς αυτή η "διαίσθηση" μπορεί να βασίζεται σε κάτι βαθύερο από απλή διαίσθηση. Το νούμερο τρία είναι η προσδοκία της καλής τύχης, που σημαίνει πως οι τυχεροί άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι και επίμονοι -επομένως πιο επιτυχημένοι, αφού κυνηγούν περισσότερες ευκαιρίες. Και το νούμερο τέσσερα είναι να είμαστε θετικοί απέναντι στην ατυχία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να βρίσκουμε την καλοτυχία ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έχει να κάνει με την προσέγγιση και καλές ψυχολογικές συνήθειες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.