WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 απρόσμενα χαρακτηριστικά που έχουν οι ευφυείς άνθρωποι


The Jennettes

4 Ιουλίου 2018

photo-1519720842496-c64a0d0627f9.jpg

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την ευφυία;

  1. Οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται

Ναι, οι κόρες των ματιών συστέλλονται και διαστέλλονται ανάλογα με το φωτισμό, για να προσαρμοστεί η όρασή μας. Όμως, μπορεί να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις. Σε έρευνα που έγινε, αυτό παρατηρήθηκε όταν τα άτομα με υψηλότερο αποθήκευαν μία νέα πληροφορία στη μνήμη τους.

  1. Είμαστε αριστερόχειρες

Η επιστήμη έχει δείξει ότι οι αριστερόχειρες μπορεί να έχουν νοητικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Στον εγκέφαλό τους, κυριαρχούν οι περιοχές που αφορούν τη γέννηση νέων ιδεών. Μάλιστα, πολλοί πρόεδροι των Η.Π.Α. και απόφοιτοι κορυφαίων Πανεπιστημίων μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό.

  1. Λειτουργούμε καλύτερα τις  νυχτερινές ώρες

Όσοι είμαστε πιο παραγωγικοί στις 3 το βράδυ, ενώ νωρίς το πρωί δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε χωρίς να έχουμε πιει καφέ, δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε. Το αντίθετο! Είναι ένα πιθανό σημάδι ευφυΐας, καθώς το συνηθισμένο είναι να κάνουμε όλες τις δραστηριότητές μας με το φώς του ήλιου.

  1. Χρησιμοποιούμε υβριστικές λέξεις

Μία μελέτη του 2016 που δημοσιεύθηκε στο Language Sciencesβρήκε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν υβριστικές λέξεις έχουν μεγαλύτερη ευφράδεια, χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με τη νοημοσύνη μας.

  1. Παίρνουμε ριψοκίνδυνες αποφάσεις

Έρευνα του 2015 στη Φινλανδία ανακάλυψε ότι εκείνοι που δε φοβούνταν να πάρουν ρίσκα τείνουν στο να είναι περισσότερο ευφυή. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πιο γρήγορη και άμεση σκέψη.

  1. Είμαστε τα μεγαλύτερα αδέλφια

Είναι γνωστό ότι οι γονείς είναι πιο αυστηροί στο πρώτο τους παιδί, και έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά στις σπουδές και στην επαγγελματική αποκατάσταση. Επιπλέον, σύμφωνα με το Medical Daily, τα ενθαρρύνουν περισσότερο, επομένως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν.

 

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 4 χαρακτηριστικά των δυναμικών ανθρώπων

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.