WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάνε restart στη ζωή σου


9 Ιουλίου 2018

remi-yuan-560063-unsplash.jpg

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας άνθρωπος τείνει να κάνει σκέψεις για τη ζωή του. Γυρνάει στο παρελθόν, σχεδιάζει το μέλλον και παίρνει αποφάσεις για το παρόν. Αποφάσεις δραστικές, ριζικές και άλλοτε καθοριστικές για την υπόλοιπη πορεία του βίου του. Όταν κάποιος θελήσει να κάνει μια ανασκόπηση στη ζωή του και παράλληλα να εξερευνήσει όλα αυτά που έχει ζήσει ως τώρα και να θέσει νέες βάσεις για το μέλλον του, καλείται να κάνει και τον ανάλογο απολογισμό πριν να θέσει τους νέους στόχους. Τείνει να αναρωτιέται «Τι είναι αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα;» «Τι έμαθα από αυτά;» «Τι θέλω να αλλάξω;» «Γιατί θέλω να τα αλλάξω;» και «Πως θα τα αλλάξω;». Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να σχηματίζεται ο δρόμος προς την Νέα Ζωή και να θέτονται οι καινούριες και συγχρόνως οι γερές βάσεις για την επανεκκίνηση.

Το να κάνεις επανεκκίνηση τη ζωή σου προδιαθέτει έναν καινούργιο εαυτό. Έναν εαυτό περισσότερο ώριμο από πριν και με βάση αυτήν την προϋπόθεση σου χαρίζεται απλόχερα η εξέλιξη.

Κρατάς τα καλά και τα άσχημα. Αποτελούν όλα μέρος της ζωής σου. Σε έχουν διαμορφώσει μέχρι τώρα και παράλληλα σου έχουν διδάξει πολλά. Το σημαντικότερο πράγμα όμως που κατάφεραν να σου μάθουν, αν  θελήσεις την επανεκκίνηση στη ζωή σου, είναι ότι έμαθες να μην τα παρατάς αναζητώντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Σαν άνθρωπος είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό να έχεις κάνει λάθη. Το να τα κατανοήσεις όμως και να αντιληφθείς ότι έχεις μάθει από αυτά είναι το πρώτο βήμα για την αρχή της συγγραφής ενός καινούργιου κεφαλαίου που εμπεριέχεται στο βιβλίο της δικής σου ζωής.

Αξίζει να κάνεις Restart στη ζωή σου. Αξίζει να αναζητάς την εξέλιξη. Να μαθαίνεις από τα παλιά και να θέλεις να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες. Αξίζει να προσπαθείς. Μα πάνω από όλα αυτός που είναι άξιος είσαι εσύ μόνο και μόνο επειδή έχεις τη θέληση.

Από την Ειρήνη Ιγνατιου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.