WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αγαπήσουμε το σώμα μας και θα βγούμε στην παραλία


6 Αυγούστου 2018

tracey-hocking-722464-unsplash.jpg

Πόσες φορές έχετε ντραπεί και τελικά δεν κάνατε αυτό που θέλατε; Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που μας κρατάει κολλημένους στον εσωτερικό εαυτό μας και μας εμποδίζει να τολμήσουμε πράγματα. Σίγουρα αυτή την εποχή όσες έχετε παραπάνω κιλά, κάνατε τις παρακάτω σκέψεις: «Πως θα φορέσω μαγιό με το σωσίβιο γύρω από τη μέση;» « Οι αδύνατες είναι στη μόδα – σε όλες τις επιδείξεις μόδας τα μοντέλα ήταν πολύ λεπτά!». Έτσι, εάν είστε έτοιμες να αγαπήσετε τον εαυτό σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Καταρχάς σταματήστε να  ντρέπεστε για τον εαυτό σας και απολαύσετε τη ζωή. Αποφασίστε να κάνετε το πρώτο βήμα, βγείτε στην παραλία, και απλά θα δείτε, ότι ο καθένας έχει μια ατέλεια. Κανένας δεν είναι αψεγάδιαστος.

Διαβάστε εδώ: 6 τρόποι για να γεμίσετε τη ζωή σας με θετική ενέργεια

Εάν νομίζετε πως όταν θα πάτε στη θάλασσα με μερικά κιλά παραπάνω, θα σας  κοροϊδεύουν οι πάντες, αυτό δεν ισχύει. Πάρτε μια στιγμή κάθε μέρα, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε «Σήμερα είμαι όμορφη».  Βρείτε πέντε πράγματα που αγαπάτε πάνω σας, χαρείτε γι αυτά και μη περιμένετε την έγκριση κανενός.

Σκεφτείτε ότι είστε μοναδικές. Δεν υπάρχει κανείς σαν εσάς. Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι εσύ. Μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά ξεκινά και τελειώνει πρώτα από σας. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας όμορφο, τότε και ο κόσμος θα σας βλέπει όμορφους όσα παραπάνω κιλά και εάν έχετε.

Διαβάστε εδώ: 8 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι δυνατοί άνθρωποι

Αξίζετε να είσαστε ευτυχισμένες και να αισθάνεστε  σίγουρες.  Επαναπροσδιορίστε την έννοια ομορφιά και συμπεριλάβετε μέσα σε αυτήν και τον εαυτό σας. Να είστε ευχαριστημένες με αυτό που βλέπετε και να ξέρετε ότι είστε όμορφες.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για όλα τα όμορφα πράγματα που έχετε και μη βασανίζεστε να αλλάξετε.

Το σώμα σας δεν είναι άσκημο, αυτό που έχει ανάγκη είναι να το αγαπήσετε. Αντιμετωπίστε το με προσοχή. Αντιμετωπίστε το με αγάπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.