WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι αλλαγές συμβαίνουν στη ζωή μας μετά τα 40


23 Αυγούστου 2018

frank-park-39441-unsplash.jpg

Πολλές γυναίκες που φτάνουν τα 40 νιώθουν μια αναταραχή. Λίγο οι οικογενειακές υποχρεώσεις, λίγο η ενασχόληση με τη δουλειά αλλά και με το σπίτι, ανεβάζουν τα επίπεδα του άγχους στα ύψη. Η αλήθεια είναι πως τα 40 είναι η δεκαετία των επαναδιαπραγματεύσεων τόσο με το σύντροφό μας όσο και με τους εαυτούς μας. Παρακάτω θα δείτε μερικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά τα 40 και που είναι απολύτως φυσιολογικές. 

Μπορεί να αποφασίσετε να πάρετε διαζύγιο. Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να χωρίσουν στη δεκαετία των 40. Μάλιστα σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στον Καναδά τα ποσοστά διαζυγίου στην Αμερική αυξάνονται κατά 60% όταν οι γυναίκες φτάνουν τα 40 έτη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί ορισμένες γυναίκες συνειδητοποιούν ότι έχουν ακόμα  χρόνο να κάνουν διαφορετικές επιλογές και πολλές από αυτές τις κάνουν.

Διαβάστε εδώ: 6 τρόποι για να γεμίσετε τη ζωή σας με θετική ενέργεια

Μπορεί οι γυναίκες να χωρίζουν πιο εύκολα όταν φτάσουν τα 40, όμως κάνουν πιο δύσκολα καινούριες σχέσεις. Περίπου οι μισές γυναίκες άνω των 40 που έχουν χωρίσει είναι μόνες τους. Και είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν τα κριτήριά μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο απαιτητικοί.

Έχετε χαθεί από τους παλιούς σας φίλους. Εάν καθίσετε να το σκεφτείτε θα συνειδητοποιήσετε πως δεν έχετε κρατήσει επαφή με τις παρέες που είχατε όταν ήσασταν σε πιο μικρή ηλικία. Και τις περισσότερες φορές σας φαίνεται φυσιολογικό, αφού έχετε καταλάβει ότι με μερικούς ανθρώπους πλέον δεν ταιριάζετε.

Μετά τα 40 πολλές γυναίκες κάνουν έναν απολογισμό και όταν βλέπουν ότι δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους, απογοητεύονται. Δεν είναι λάθος να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, όμως είναι σημαντικό αυτές οι προσδοκίες να είναι ρεαλιστικές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.