Για εσένα - που αρχίζεις να χάνεις τις ελπίδες σου.

Πέμπτη 2 Αύγουστος 2018
tracey-hocking-745531-unsplash.jpg

Ίσως βρίσκεσαι σε μια φάση της ζωή σου που σχεδόν τα πάντα αρχίζουν να σου φαίνονται αρκετά δύσκολα και συγχρόνως ακατόρθωτα. Ίσως έχεις κουραστεί να προσπαθείς για το καλύτερο και οι ελπίδες σου μπορεί να έχουν αρχίσει σιγά σιγά να λιγοστεύουν.

Αν λοιπόν η περίοδος που βιώνεις αυτήν την στιγμή στη ζωή σου ταυτίζεται με την παραπάνω περιγραφή θα ήταν καλό να αρχίσεις να διαπιστώνεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε να πάρεις θάρρος και κουράγιο για να συνεχίσεις.

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα αν δεν το θελήσεις.

Υπάρχει περίπτωση οι αναποδιές που σου συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα να είναι αρκετές και ίσως μαζεμένες. Πρέπει να κατανοήσεις όμως πως η ζωή είναι στιγμές. Και αν δεν θελήσεις να τις επεκτείνεις και να τις κρατήσεις μετατρέπονται απλά σε καταστάσεις που σιγά σιγά θα αρχίσουν να παίρνουν άλλη μορφή.

Για να πάρουν όμως άλλη μορφή θα πρέπει να μην μένεις στάσιμος -η. Συνέχισε να προσπαθείς και να κοιτάς τον στόχο σου με καθαρό και σίγουρο βλέμμα.

Η ζωή είναι μια ρόδα που συνεχώς γυρίζει και έχει την ιδιότητα να μπορεί να κάνει τα πάντα δυνατά να συμβούν. Μπορεί τώρα να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια μουντή περίοδο, δύσκολη και κατά βάθος να μην πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι και να είσαι έτοιμος -η να τα παρατήσεις. Αν πραγματικά  όμως είσαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσεις θα σου θέσω το παρακάτω ερώτημα: "Σταμάτησε ποτέ να ανατέλλει ο ήλιος στη γη?" Και η απάντηση είναι πως ΟΧΙ δεν έχει σταματήσει ποτέ. Όσα σύννεφα κι αν υπήρχαν στον ουρανό όσες μπόρες και καταιγίδες πέρασαν ο ήλιος βγήκε ξανά.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη δική σου ζωή. Τα καλύτερα και τα ομορφότερα πράγματα είναι εκεί και σε περιμένουν και δε θα σταματήσουν να συμβαίνουν κάτω από μια προϋπόθεση. Ποτέ ποτέ μα ποτέ μην σταματήσεις να ελπίζεις να προσπαθείς και να θέλεις.

Να ελπίζεις στο καλύτερο- Να προσπαθείς για το καλύτερο και αν πραγματικά το θέλεις θα συμβεί.

Κι αν δεν συμβεί ... για σκέψου μήπως είναι για καλό;

Από την Ειρήνη Ιγνατιου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα