9+1 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες κάθε μέρα

Πέμπτη 11 Οκτώβριος 2018
photo-1484981138541-3d074aa97716.jpg

Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, ερωτική ζωή - είναι φορές που νιώθουμε πως πρέπει να είμαστε ενός είδους μαγικά όντα για να μπορέσουμενα τα καταφέρουμε όλα με επιτυχία. Η καθημερινή ρουτίνα μερικές φορές καταλήγει εξαιρετικά κουραστική όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά, κάνοντάς μας να αναζητούμε ανανέωση και στους δύο τομείς. Υπάρχουν μερικές γυναίκες, όμως, που είναι επιτυχημένες, δυναμικές και καταφέρνουν να τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Πώς; Ακολουθούν συγκεκριμένες στρατηγικές. Κι όταν λέμε στρατηγικές εννοούμε το να κάνουν μικρές αλλαγές στη καθημερινότητά τους που μπορούν όμως να έχουν σημαντικό αντίκτυπο. 

Μπορεί το να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις για αλλαγή να μοιάζει δύσκολο στην αρχή, αλλά όταν το κάνουμε το μέλλον και η ζωή μας μπορεί να αλλάξει ριζικά, προς την επιτυχία, τη δυναμικότητα ή την επίτευξη των στόχων μας. Γι' αυτό, παρακάτω θα βρείτε τα 10 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες και δυναμικές γυναίκες καθημερινά:

1. Ξεκινούν τη μέρα με θετικό τρόπο σκέψης

Για τις δυναμικές γυναίκες, το έχουν μία στιγμή για τον εαυτό τους το πρωί είναι απαραίτητο. Θέτουν τις προθέσεις τους για τη μέρα, ενώ αλληλεπιδρούν με όλους χρησιμοποιώντας ευγένεια και καλοσύνη.

2. Δημιουργούν σχέσεις με τους συναδέλφους τους

Οι δυναμικές γυναίκες έχουν ξεχωριστές στιγμές με την ομάδα τους, είτε αυτό είναι μερικές κουβέντες των 5 λεπτών, είτε για φαγητό μετά τη δουλειά. Όταν οι συνάδελφοι γνωρίζονται καλύτερα, συνεργάζονται καλύτερα.

3. Κάνουν την πρώτη κίνηση

Οι επιχυμένες γυναίκες δεν περιμένουν για την ευκαιρία, τη δημιουργούν. Ή όταν τους παρουσιάζεται, θα την αρπάξουν χωρίς φόβο.

4. Φτιάχνουν λίστες

Όταν όλες οι δουλειές και οι στόχοι είναι γραμμένοι σε χαρτί, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε οργανωμένοι. 

5. Παραμένουν ευλύγιστες (κυριολεκτικά)

Όλοι γνωρίζουν πως η άσκηση μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Συγκεκριμένα, πολλές επιτυχημένες γυναίκες κάνουν yoga, αφού έχει αποδειχθεί πως μειώνει το στρες και φέρνει ισορροπία.

6. Διαλέγουν πάντα το καινούριο

Η σταθερότητα στη ζωή και τη καθημερινότητα είναι ένα όμορφο πράγμα γιατί προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας. Αν, όμως, δεν επιλέγουμε ποτέ καινούρια πράγματα και δεν παίρνουμε αποφάσεις για αλλαγές, πολύ δύσκολα θα κινηθούμε προς την επιτυχία και την ευχαρίστηση. #choosesomethingnew

7. Οραματίζονται την επιτυχία

Πολλές επιτυχημένες γυναίκες αφιερώνουν μερικά λεπτά τη μέρα για να φανταστούν τον εαυτό τους να καταφέρνει όλα όσα θέλουν να καταφέρουν.

8. Είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο

Η θετική σκέψη είναι πολύ καλό πράγμα, αλλά η προετοιμασία είναι ακόμα καλύτερο αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Νιώστε άνετα με το χειρότερο σενάριο ή σκεφτείτε όλα τα πιθανά αποτελέσματα και τις λύσεις τους.

9. Βγαίνουν από το comfort zone τους

Η θέληση για ρίσκο είναι μία από τις καλύτερες ιδιότητες που ξεχωρίζουν τις επιτυχημένες γυναίκες. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε, να ρισκάρετε και να δείτε τι μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι.

10. Δεν προσπαθούν να τα ισορροπήσουν όλα

Το κόλπο στο να τα καταφέρουμε όλα μαζί είναι να αφήσουμε τη συμβατική ιδέα της "ισορροπίας" πίσω μας. Αντί να προσπαθούμε να είμαστε τέλειες σε κάθε κομμάτι της ζωής μας και να του δίνουμε ισάξια ενέργεια, είναι καλό να προσπαθούμε να είμαστε παρούσες στις στιγμές, ειδικά όσο βρισκόμαστε εκτός δουλειάς.

 

Αν νιώθετε την ανάγκη να βελτιωθείτε, να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή και να φτάσετε πιο κοντά στην επιτυχία, #choosesomethingnew.