WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτά τα λουλούδια μπορεί να είναι το κλειδί για τη θεραπεία της κατάθλιψης


27 Οκτωβρίου 2018

brooke-cagle-320838-unsplash.jpg

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη όχι επειδή είναι μόνοι, αλλά κυρίως λόγω των απαιτήσεων της εποχής που όλο και αυξάνονται. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, οι απόψεις των ανθρώπων και οι υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να σας κάνουν δυστυχισμένους με αποτέλεσμα να μην έχετε τη δύναμη να ξεφύγετε από την κατάθλιψη.

Τα καλά νέα είναι πως ένα συγκεκριμένο είδος λουλουδιών μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι τα λουλούδια είναι οι νάρκισσοι, όπου έρευνες αποδεικνύουν ότι ουσίες των πανέμορφων αυτών φυτών μπορούν να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, το αμυντικό τείχος που κρατάει τον εγκέφαλο απομονωμένο, και να βοηθήσουν όσους πάσχουν από κατάθλιψη.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι γυναίκες που μένουν μόνες καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένες

Ένα μπουκέτο όμορφων λουλουδιών μας προκαλεί χαμόγελο και μας φτιάχνει τη διάθεση μετά από μια δύσκολη ημέρα. Όμως οι νάρκισσοι μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές η μεμβράνη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους γιατρούς που προσπαθούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη. Εννέα στις δέκα ουσίες δεν μπορούν να διεισδύσουν στον εγκέφαλο, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όμως οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ισχυρίζονται ότι ουσίες συγκεκριμένων λουλουδιών μπορούν να περάσουν το φραγμό. Η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με τη βοήθεια των νάρκισσων θα καταφέρουν να στείλουν τις ουσίες των φαρμάκων στον εγκέφαλο.

Αν και πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες, ωστόσο τα συμπεράσματα της συγκριμένη μελέτης αφήνουν πολλές υποσχέσεις όσο αφορά το πρόβλημα τη κατάθλιψης. Ίσως οι νάρκισσοι να έχουν ανοίξει ήδη μια μεγάλη πόρτα στην επιστήμη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.