Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας αποκαλύπτει κατά πόσο είμαστε ή όχι στρεσαρισμένοι

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018

Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας αποκαλύπτει κατά πόσο είμαστε ή όχι στρεσαρισμένοι

Τις τελευταίες ώρες μια εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου η οποία μας δείχνει κατά πόσο είμαστε ή όχι στρεσαρισμένοι.

Διάβαστε εδώ: Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Τελικά υπάρχει γυναικεία φιλία;

Πιο συγκεκριμένα πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε από έναν Ιάπωνα νευρολόγο και όταν τη βλέπεις ακίνητη είσαι ήρεμος, όταν τη βλέπεις να κινείται ελαφρά είσαι λίγο στρεσαρισμένος, ενώ εάν κινείται σαν καρουζέλ είσαι πολύ στρεσαρισμένος. Και σε αυτό το σημείο αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο όλο αυτό είναι αλήθεια ή αποτελεί απλά μια ψευδαίσθηση. Δείτε τη και εσείς και πείτε μας τι πιστεύετε.

 

 

Καταρχάς εάν κοιτάτε την εικόνα χωρίς να σκέφτεστε κάτι άλλο και τη φανταστείτε ακίνητη, θα σταματήσει να κινείτε. Όσο όμως σκέφτεστε πως κινείται, τόσο η εικόνα δε μένει σταθερή και μπορεί όντως να καταλήξει να γυρνάει σαν καρουζέλ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω η εικόνα αυτή αποτελεί απλά μια οπτική ψευδαίσθηση και δεν αποκαλύπτει τίποτα για τα επίπεδα του στρες. Επίσης δεν είναι δημιούργημα κανενός Ιάπωνα καθηγητή νευρολογίας, αντ αυτού στην πραγματικότητα είναι δημιούργημα του γραφίστα και εικονογράφου Yurii Perepadia. Και φυσικά  όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος, δε σχετίζεται με τη ψυχική κατάσταση ή τα επίπεδα άγχους. Μάλιστα έχει ζητήσει να ληφθούν υπόψη όλα όσα ισχυρίζεται, ώστε η παραπληροφόρηση να μην εξαπλωθεί περαιτέρω.

Πάντως ο,τι και να ισχύει δεν παύει το οπτικό θέαμα να μας εκπλήσσει, καθώς βλέπουμε τις μπάλες να κινούνται. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

Don't Miss