WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Απόρριψη: Τρόποι να την αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τους φόβους μας


22 Δεκεμβρίου 2018

roberto-delgado-webb-781079-unsplash.jpg

Όλοι έχουμε βιώσει την απόρριψη σε κάποιο σημείο. Και το συναίσθημα που βιώνουμε όταν μας απορρίπτουν μπορεί να μας βλάψει βαθιά. Η αίσθηση ότι ανήκουμε σε μια κοινότητα είναι ένα από τα θεμελιώδη συστατικά για την επιβίωσή μας. Εξάλλου σαν όντα δεν είχαμε ποτέ σκοπό να ζούμε μεμονωμένα.

Άρα πώς θα χειριστείτε μια απόρριψη που δεν την περιμένατε; Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε συναισθηματικά και να διαχειριστείτε όσο πιο καλά μπορείτε το γεγονός ότι σας απορρίψανε.

Για να ξεπεράσετε το άσκημο συναίσθημα της απόρριψης πρέπει να το αποδεχτείτε. Αναγνωρίστε τον συναισθηματικό που πόνο που νιώθετε και προσπαθήστε να μάθετε από αυτή την άσκημη εμπειρία, έτσι ώστε την επόμενη φορά να είστε προετοιμασμένοι. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και με τον καιρό οι πληγές θα υποχωρήσουν.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Επιλέξτε να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει και σας γεμίζει ενέργεια, για να ξεχάστε τα άσκημη συναισθήματα της απόρριψη. Οι φυσικές δραστηριότητες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή. Ξεκινήστε το περπάτημα μαζί με παρέα ή και μόνοι, αρχίστε ένα χόμπι ή πηγαίνετε γυμναστήριο.

Όλοι έχουμε ένα διαφορετικό όριο των αριθμών της απόρριψη που μπορούμε να χειριστούμε. Εάν νιώθετε πως έχετε φτάσει στο βαθμό της απελπισίας, τότε ίσως είναι καλύτερα να ξεκουραστείτε για λίγο, να αφήσετε το μυαλό σας να χαλαρώσει από τις σκέψεις. Στρέψτε την προσοχή σας για λίγος χρονικό διάστημα στις δραστηριότητες και τις ευκαιρίες, οι οποίες δεν σας θέτουν σε κίνδυνο απόρριψης. Το μυαλό σας θα ξεκουραστεί και θα είναι έτοιμο να δεχτεί νέες προκλήσεις.

Διαβάστε εδώ: Τι κρύβεται πίσω από το στρες

Σκεφτείτε ότι μια απόρριψη θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για θετική αλλαγή ή ανάπτυξη. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια κατευθυντήρια τροχιά για να σας οδηγήσει σε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε και τότε είναι που θα βγάλετε προς τα έξω τον καλύτερό σας εαυτό. Όταν ο Steve Jobs απορρίφθηκε και απολύθηκε από τη δική του εταιρεία το 1985, συνέχισε με την Pixar Animation Studios η οποία σήμερα είναι το πιο επιτυχημένο στούντιο κινούμενων σχεδίων.  Η απόρριψη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια αποκάλυψη νέων δυνατοτήτων.

Τέλος μια δόση αισιοδοξίας είναι απαραίτητη. Είναι σημαντικό να μπορείτε να αποτιμήσετε την αρνητική κατάσταση, να υπολογίσετε τους μελλοντικούς χειρισμούς και φυσικά να πιστέψετε πως θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.