WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 φράσεις που θα δώσουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά σας


The Jennettes

30 Ιανουαρίου 2019

smvoules_gia_mamades.jpg

Οι μητέρες είναι η ψυχή μιας οικογένειας αφού κάνουν καθημερινά χιλιάδες πράγματα αλλά ποτέ δεν σταματούν να αγχώνονται για τη ψυχολογία των παιδιών τους. Μερικές φράσεις μπορούν να κάνουν σίγουρα τα παιδιά να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό τους. Αυτές οι συμβουλές όταν επαναλαμβάνονται από μία μητέρα, μετά από χρόνια θα ηχούν σαν μία εσωτερική φωνή που θα κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα και με καλύτερες επιλογές στη ζωή τους.

Συγκεντρώσαμε τις 8 φράσεις που μπορούν να δώσουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά σας:

1. «Είσαι όμορφος /η»

Να διδάξετε στο παιδί σας ότι η αληθινή ομορφιά βρίσκεται μέσα του και στις θετικές πράξεις, όχι την εμφάνισή.

2 . « Θα είσαι υπέροχη μαμά / υπέροχος μπαμπάς»

Δίνετε στο παιδί σας την αυτοπεποίθηση και την αγάπη που χρειάζεται να δώσει το ίδιο στα παιδιά του όταν μεγαλώσει και θα θέλει να αποκτήσει οικογένεια.

3. «Λυπάμαι τόσο πολύ που αισθάνεσαι έτσι»

Καλό είναι να γνωρίζετε τα συναισθήματά των παιδιών σας. Η ενσυναίσθηση γνωρίζουμε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά για να έχουν επιτυχημένες και θετικές σχέσεις στη ζωή.

4. «Τι θέλετε να κάνετε?»

Μην αμελείτε να ρωτήσετε τα παιδιά σας τι σκέφτονται και τι θέλουν. Δείξτε εμπιστοσύνη στις επιλογές τους αντί να τις αμφισβητήσετε ή να τις ελέγξετε.

5. «Θα κάνεις το σωστό»

Οι αποφάσεις είναι τόσο σημαντικές για την αυτοεκτίμηση, αφήστε το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του.

6. «Προσκαλέστε τους φίλους σας»

Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική για κάθε παιδί και μέσα από αυτή την πολιτική ανοιχτής πόρτας, μαθαίνεις στο παιδί να είναι φιλόξενο.

7. «Σε αγαπώ»

Φυσικά, όλες οι μητέρες το λένε αυτό. Δείξτε όλη την πραγματική αγάπη στο παιδί σας.

8. «Είμαι τόσο περήφανη για εσένα»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να ακούσει ένα παιδί ότι ο γονιός του είναι περήφανος για αυτό, έτσι θα μεγαλώσει πιστεύοντας περισσότερο στον εαυτό του.

Δείτε ακόμη:

Πρεμιέρα "Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.