WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ιδιοκτήτες γατών τείνουν να είναι πιο έξυπνοι, σύμφωνα με μια νέα μελέτη


30 Μαΐου 2019

milada-vigerova-31708-unsplash.jpg

Περίπου το 68% των οικογενειών στις ΗΠΑ έχουν ένα κατοικίδιο ζώο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Το 36,5% αυτών κατέχουν ένα σκύλο, ενώ το 30,4% μια γάτα. Φαίνεται ότι οι σκύλοι διατηρούν τη θέση τους ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η κατοχή μιας γάτας μπορεί να δείξει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τους ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε εδώ: 5 χαρακτηριστικά που θέλουν οι άντρες να έχει η γυναίκα των ονείρων τους

Μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι ιδιοκτήτες γατών τείνουν να είναι πιο έξυπνοι. Εκτός από τις ικανότητες των γάτων να σα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί το στρες που έχετε, να ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες και να αντιμετωπίσετε μια απώλεια, μπορούν να επίσης να δείξουν πολλά για το χαρακτήρα σας.

Παραδόξως, οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν κατοικίδια ζώα που ταιριάζουν με τις συνήθειές τους. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας σύγκριναν τους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών, σκιαγραφώντας κάποια κοινά χαρακτηριστικά και κάποιες διαφορές. Η κύρια ιδέα ήταν να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στις ανθρώπινες προσωπικότητες και τις προτιμήσεις τους για ένα είδος κατοικίδιων ζώων.

Περίπου 600 εθελοντές συμμετείχαν στη μελέτη και 16 ψυχολογικοί παράγοντες αξιολογήθηκαν. Αυτοί οι παράγοντες περιελάμβαναν τη λογική, τη ζεστασιά, τη συναισθηματική σταθερότητα, τη ζωντάνια, την κυριαρχία κ.λπ. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν σκύλο ήταν πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ όσοι είχαν γάτα ήταν πιο ευαίσθητοι και δημιουργικοί.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Υπήρχαν  όμως ακόμα δυο χαρακτηριστικά που οι ερευνητές εντόπισαν στους ιδιοκτήτες γάτας - παρά την ευαισθησία τους, αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντοτε σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και την άποψή τους. Και το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε ήταν η υψηλή νοημοσύνη. Οι ιδιοκτήτες γατών κατέγραψαν τα καλύτερα σκορ στα τεστ νοημοσύνης, δηλαδή ήταν πιο έξυπνοι.

Είτε όμως έχετε μια γάτα ή ένα σκύλο ή και τα δυο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αγάπη προς τα τετράποδα. Γιατί αυτοί οι χνουδωτοί φίλοι θα είναι πάντα δίπλα μας, να μας αγαπάνε χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.