WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα


17 Ιουνίου 2019

kristina-petrick-1471711-unsplash.jpg

Όταν ψάχνετε τρόπους για να εξοστρακίσετε το στρες από τη ζωή σας, και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, σκέφτεστε τη γιόγκα, το διαλογισμό, τη γυμναστική και διάφορα χόμπι. Τι θα λέγατε αν αποκτούσατε ένα χνουδωτό φίλο. Ένας αγαπησιάρης σκύλος ή μια συμπαθέστατη ψιψίνα κάνουν καλό στην υγεία μας. Πως;

Διαβάστε εδώ: 8 απλά πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν στη ζωή τους

Σας φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι αδύνατον να μην σας φτιάξει τη διάθεση ένας σκύλος που κουνάει ανυπόμονα την ουρά του, ή μια γάτα που αναζητά την προσοχή και τη στοργή σας. Αποτελούν την ιδανική παρέα και μαζί τους, δεν θα νοιώσετε ποτέ μοναξιά.

Κάνετε γυμναστική. Όσοι άνθρωποι έχουν σκύλο, σίγουρα περπατούν καθημερινά και ασκούνται, αντίθετα από όσους που δεν έχουν. Το περπάτημα ως γνωστό γυμνάζει και βελτιώνει την υγεία. -Διώχνετε το στρες: Ένας καλός φίλος, σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει, σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Μελέτες πάντως υποστηρίζουν ότι ένα κατοικίδιο βοηθά ίσως καλύτερα στην αντιμετώπιση του στρες και αυτό, γιατί ποτέ δεν θα σας πει τη γνώμη του. Απλά σας αγαπάει χωρίς κριτική, ακούει και ξέρει να κρατάει και μυστικά. Βρισκόμενοι στον ίδιο χώρο με γάτα, σκύλο ακόμα και ψάρι στη γυάλα, το σώμα αντιδρά, μέσα σε 15 με 30 λεπτά, αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό.

Θωρακίζουν την υγεία. Έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες, ότι τα κατοικίδια στο σπίτι, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, ρίχνουν την πίεση, ενώ ανακουφίζουν αισθητά από το συναισθηματικό πόνο που μπορεί να έχει προκληθεί σε κάποιον και ο οποίος μπορεί να σχετίζεται με την απώλεια αγαπημένου προσώπου, απώλεια εργασίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.