WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τους αγενείς ανθρώπους


8 Ιουλίου 2019

julia-caesar-rgiznocaytk-unsplash.jpg

Στη ζωή συναντάμε ανθρώπους των οποίων οι προθέσεις είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν. Στη σημερινή εποχή η αγένεια έχει γίνει κοινό χαρακτηριστικό σε πολλούς ανθρώπους. Έχει γίνει η νέα τάση.

Διαβάστε εδώ: Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα

Ακόμη και οι καλοί φίλοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να επιδείξουν εξαιρετική περιφρόνηση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας. Υπάρχει μια επιθυμία να υπερασπιστούμε το εγώ μας, αλλά υπάρχει και μια σχέση συγγένειας. Μερικές φορές ακόμη και οι απλές ερωτήσεις μπορούν να μας βλάψουν, είτε αυτές που έγιναν χωρίς νόημα είτε αυτές που έγιναν με αλαζονεία.

Έχετε κάθε δικαίωμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να πείτε τι σκέφτεστε. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να απαντήσετε.

Ένα χαμόγελο

Όταν κάποιος είναι αγενής, συχνά αισθάνεστε θυμωμένοι και θέλετε να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα. Είναι μια αυτόματη απάντηση, αλλά το καλύτερο είναι να μάθετε να ελέγχετε τον εαυτό σας, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να θυμώνετε. Μπορείτε σαν απάντηση να χαμογελάσετε. Το χαμόγελο συχνά αποστομώνει εκείνους που σας προκαλούν.

Πάρτε τον χρόνο σας

Αν κάποιος αστειεύεται μαζί σας και η ενστικτώδης αντίδρασή σας είναι να είστε αγενείς, δημιουργεί μια ατελείωτη αλυσίδα αρνητικότητας και εχθρότητας. Απλά πρέπει να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ηρεμίσετε. Η αναμονή σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας φαίνεται να είναι πιο δύσκολη από ό, τι φαίνεται. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στον αγενή με περισσότερη αγένεια.

Διαβάστε εδώ: Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα

Επιλέξτε απλά να φύγετε

Όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σας μπορείτε να επιλέξετε να φύγετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό, αντί να σχεδιάζετε σχέδια εκδίκησης που είναι άχρηστα και ανόητα. Καλό είναι να μένετε μακριά από κάτι που μπορεί να βλάψει και τις δυο μεριές. Όταν κάποιος είναι αγενής, αποκαλύπτει μόνο ποιος είναι πραγματικά και δεν χρειάζεται να το πάρετε προσωπικά.

Πείτε ευχαριστώ

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε κάποιον που σας προσβάλει είναι κάτι πολύ δύσκολο να το κάνετε, αλλά εάν το επιχειρήσετε τότε θα φανείτε πιο ώριμοι από τον άλλον.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τέσσερις φόρμουλες μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τους αγενείς ανθρώπους χωρίς να είστε αγενείς. Η ζωή είναι σύντομη και δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας. Ζήστε τη ζωή ειρηνικά, γιατί σήμερα οι άνθρωποι δεν φαίνεται να θέλουν ειρήνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.