WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κλασική μουσική: 6+1 οφέλη για το σώμα και το μυαλό


25 Ιουλίου 2019

Κλασική μουσική: 6+1 οφέλη για το σώμα και το μυαλό

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ακρόαση της κλασικής μουσικής προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το σώμα και το μυαλό. Στην πραγματικότητα η κλασική μουσική αποτελεί το μέσου που φέρνει ισορροπία τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή. Και κυρίως προωθεί τη χαλάρωση και την υγεία.

Διαβάστε εδώ: Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα

Ας δούμε παρακάτω τα οφέλη της κλασικής μουσικής για το σώμα και το μυαλό.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Πολλές μελέτες έχουν δείξει το χαλαρωτικό αποτέλεσμα που προκαλείται από την ακρόαση της κλασικής μουσικής και που ευνοεί την αρτηριακή πίεση.

Η κλασική μουσική διεγείρει το συναίσθημα

Η ακρόαση της κλασικής μουσικής παράγει σημαντικές αντιδράσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε την απάθεια και την κατάθλιψη.

Προωθεί τον ύπνο

Η σημασία του ύπνου στο ανθρώπινο σώμα είναι γνωστή. Όμως γνωρίζετε ότι η ακρόαση των κλασικών τραγουδιών έστω και για μισή ώρα προωθεί τον ξεκούραστο ύπνο που είναι απαραίτητος για την υγεία μας.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορα νοσοκομεία έχουν καθορίσει τα οφέλη της μουσικής στον τομέα αυτό. Η σχέση μεταξύ της κλασικής μουσικής και της μείωσης του πόνου είναι εξαιρετική. Συμπεριλαμβανομένου του νου.

Διαβάστε εδώ: 8 απλά πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν στη ζωή τους

Βελτιώνει τη μνήμη

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ομάδες φοιτητών πιστοποίησαν αυτό το αποτέλεσμα. Όσοι είχαν παρακολουθήσει το ίδιο μάθημα μουσικής θυμόντουσαν καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μειώνει το άγχος

Τα κλασικά κομμάτια είναι σύμμαχοι για την καταπολέμηση του άγχους και τω συμπτωμάτων του. Επιπλέον μελέτες σε έγκυες ή σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσαν το ευεργετικό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε μια αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης στο σώμα και κατά συνέπεια σε μια κατάσταση μεγαλύτερης χαλάρωσης και ηρεμίας.

Προωθεί την αρμονία

Από ένα πείραμα που διεξάχθηκε στο Ισραήλ, μέσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας, προέκυψε ότι η ακρόαση της κλασικής μουσικής ευνοεί την αρμονία και την ευτυχία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.